Chef till Försvarsmaktens arkiv i Stockholm

Om tjänsten

Dokumenthanteringsenheten, DokhE, har till uppgift att stödja Försvarsmaktens dokument- och ärendehantering. Vi registrerar, redovisar, tar hand om och tillgängliggör allmänna handlingar idag och imorgon. Detta omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format längst hela beredskapsstegen. Enheten består av sex avdelningar, fördelade på 26 platser i hela landet.

Centralregistraturavdelningen, CrA, finns på tre platser i Stockholm. Idag arbetar vi med registratur och utlämning av allmänna handlingar. I samband med den omorganisering av det administrativa stödet som nu sker inom Försvarsmakten kommer det arkiv som finns på Högkvarteret, och idag är en del av en annan avdelning inom enheten, att inordnas i CrA.

Arkivet har idag fem medarbetare, men under 2019 utökas det till åtta. Samtidigt tar arkivet också över arbetet med utlämningsärenden. Till arkivet söker vi nu en sektionschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom din sektion. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras. Du har också operativa uppgifter i sektionen.

Som sektionschef har du personal-, verksamhets- och budgetansvar, samt ansvar för att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs. Du bereder och stödjer avdelningschefen med operativa och strategiska frågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet. Vid behov medverkar du i övriga verksamheter och uppgifter inom enheten.

Eftersom tjänsten är ny innebär det att du till viss del är med och utformar innehållet i den.

Kvalifikationer
- Minst 180 högskolepoäng (tre år), varav minst 60 hp i arkivvetenskap eller motsvarande
- Erfarenhet av arbete inom arkiv och dokumenthantering
- Goda ledaregenskaper
- God administrativ förmåga
- Mycket god kommunikationsförmåga både verbalt och skriftligt
- B-körkort

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet av arbete i ledande befattning
- Erfarenhet av, och kunskaper om Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du kan arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten
Avdelningschef Kalle Sönnergren, 070-836 02 61

Övrigt
Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige.Befattningen är en tillsvidareanställning. FM tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetsort Stockholm

Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Fackliga företrädare, nås via Försvarsmaktens växel, 08-514 390 00
SACO: Sandra Eriksson
SEKO: Liselott Larsson
OFR-S: Conny Blomster Walter

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-04. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 oktober 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan