Administratör till Skaraborgsflygflottilj F7

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara Logistiksenhetens administrativa stöd i ledningen och utvecklingen av enheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som administratör är din uppgift att stödja chefen och övriga på enheten i deras olika verksamheter, såväl inom F 7 och Såtenäs garnison som vid kontakter med andra enheter inom Försvarsmakten, övriga myndigheter och organisationer.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innefattar bland annat att samordna och bistå vid enhetens aktiviteter, förbereda möten, föra protokoll och distribuera dessa. Vidare förekommer arbete med redovisning, verksamhetsuppföljning, rapportskrivning, ekonomiuppföljning mm.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete som administratör, assistent, chefsassistent eller likvärdigt arbete
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
 • Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska
 • Körkort B 

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare yrkeserfarenhet i Försvarsmakten eller annan myndighet.
 • Kunskap om Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. SAP och Vidar

Personliga egenskaper

Som administrativ representant för enhetsledningen och i dina kontakter inom och utanför flottiljen ställs krav på god samarbetsförmåga, gott bemötande och en stor integritet. 

Arbetet innebär också att du är drivande, initiativtagande och har en god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Som person ser vi även att du lyhörd, flexibel och har lätt för att kommunicera. För att trivas i rollen är du social och har en hög servicekänsla.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställning: Civil befattning, tidsbegränsad anställning med inriktning två år. Ev. möjlighet till förlängning, heltid
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Logistikenheten, Håkan Johansson, tfn 0510-47 73 09.


Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0510 – 47 77 28
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-18. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som administratör ingår du i Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 50 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2018
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan