Specialistofficer till Joint Data Link Operations Cell (JDLOC) i Stockholm

Om tjänsten

Nu söker vi dig som trivs att vara i händelsernas centrum och stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter och eget ansvar. Du brinner för att ge bästa möjliga stöd till användare och operatörer i Försvarsmakten.

JDLOC tillhör Förbandet FMTIS och bidrar till att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda – dygnet runt, året om. Detta löser vi på JDLOC mellan Försvarsmaktens plattformar med hjälp av Länk16.

Att ständigt utveckla och förbättra Försvarsmaktens användande av taktiska datalänkar är vår ledstjärna. Du kommer att kunna bidra både nationellt och internationellt till ett bättre nyttjande av Länk 16.

Som ledningssystemofficer stödjer du Försvarsmakten vid driftledning av den dagliga verksamheten med taktiska datalänkar. Som specialistofficer vid JDLOC kommer du även att ansvara för uppföljning och analys av genomförd verksamhet för att kunna återkoppla till förbanden. Du kommer också bidra till utvecklingen av Länk 16 i Sverige. Att arbeta vid JDLOC innebär också att stödja övriga delar inom avdelningen.

Kvalifikationer
• Genomförd specialistofficersutbildning (ledning/samband)
• Mycket God datorvana
• B-körkort
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
• Erfarenhet av Länk 16 i teori och praktik
• Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation

Personliga egenskaper
Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare men kan även jobba självständigt. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och har ett högt säkerhetsmedvetande. Som specialistofficer inom ledningssystem ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att man är pedagogisk och tydlig i sin kommunikation.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
OFR/O Anders Wallinder
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00

Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef Torbjörn Strandberg 070 334 4396.
Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-Specialist Ann-Christine Holmer 08-514 39 00.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Stockholm

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.


Välkommen med din ansökan senast 2018-11-09


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 oktober 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan