IT Projektsamordnare

Om tjänsten

Vill du leda IT-utvecklingsprojekt i en spännande miljö? Då är den här tjänsten rätt för dig. Försvarsmakten söker en erfaren IT-projektledare för planering av kommande utvecklingsprojekt samt genomförande och uppföljning av projekt. Vi söker dig som är van att arbeta nära verksamheten i dialog kring deras behov och krav på IT-lösningar. Tjänsten är placerad i Enköping och inom enheten Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) som finns inom Ledningsregementet. MSK Ledsyst ansvarar för design, utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens ledningssystem, inklusive IT. 

Arbetsuppgifter

Planera kommande projekt och följa upp pågående inom samordningsområde avseende leveranser, kompetensbehov och ekonomi

Agera som projektledare samt delta i projekt med ansvar för leverabler som verksamhetsanalys, behovsbeskrivning, kostnads-nyttoanalys, kravspecifikation

Analysera krav och bidra i arbete med IT-lösningsdesign

Bereda beslutsunderlag till beslutspunkter i Försvarsmaktens IT Process

Bidra i arbetet med att förbättra Försvarsmaktens Projektmodell

Kvalifikationer

Civilingenjörsexamen med inriktning IT eller motsvarande

Dokumenterad erfarenhet av att leda IT-projekt

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta nära verksamheten med behovsanalys, analys av nuvarande arbetssätt och/eller analys av informationsflöden i IT-system 

Mycket god stilistisk förmåga samt kompetens att bereda beslutsunderlag och annan dokumentation riktad till olika målgrupper

Meriterande                                                                                                                                  

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med process- och informationsmodellering

Personliga egenskaper  

Som person är du engagerad och drivande. Du har i grunden ett väl strukturerat arbetssätt och kan därmed lätt hantera förändringar och omplanering. Du har lätt för att leda och samarbeta med andra. Stor vikt vid tillsättning av befattningen kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde m.m.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Första arbetsdag enligt överenskommelse. Placeringsort Enköping. Resor förekommer till andra orter i Sverige där Försvarsmakten har verksamhet. 

Facklig representant

Inge Bäcklin, 0171-157000

Förfrågan om tjänsten och ansökan

Upplysning om tjänsten lämnas av chef på MSK Ledsyst Projektsektion Catharina Lundberg 0729-640591.Välkommen med din ansökan senast 2018-12-22. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 november 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan