Chef för Systemgranskningssektionen hos Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Om tjänsten

Vill du arbeta med några av Sveriges främsta experter inom IT- och informationssäkerhet? Letar du efter ett jobb som är meningsfullt på riktigt? Då bör du söka det här jobbet!

På Systemgranskningssektionen vid Must arbetar några av Sveriges främsta experter inom it-säkerhet och informationssäkerhet med att granska och godkänna säkerhetsförmågor i och kring it-system med mycket höga krav på sekretess, tillgänglighet, riktighet och spårbarhet.

Arbetsuppgifterna
Medarbetarna på sektionen säkerställer att Försvarsmaktens it-system uppfyller ställda it-säkerhets- och informationssäkerhetskrav. Våra experter granskar IT-systemens säkerhetsförmågor, bedömer hot, risker och sårbarheter, deltar i kontrollverksamhet och arbetar proaktivt med inriktningar.

Som sektionschef är du den som stödjer medarbetarna samt samordnar och leder verksamheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och deltar i planeringen av avdelningens gemensamma strategier och mål. Resor kan förekomma inom och utom Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av chefsbefattning med personalansvar och erfarenhet av att leda och utveckla personal och verksamhet.

Du har en gedigen bakgrund inom informations- och it-säkerhetsområdet och bred teknisk kompetens. Akademisk utbildning inom systemvetenskap/datavetenskap eller motsvarande kompetens är ett krav.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt mycket god förmåga att dokumentera och presentera information i tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har kunskap om Försvarsmaktens organisation, processer och regelverk.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån din familjesituation.

Personliga egenskaper
Du är positiv, driven och har ett strukturerat arbetssätt samt ett engagemang att stödja och utveckla verksamheten och dess personal. Det är viktigt att du som person har mycket stor integritet samtidigt som du är utåtriktad, serviceinriktad och lyhörd. Du är kommunikativ och har mycket god förmåga att skapa goda relationer och förtroende. Du är flexibel med god samarbetsförmåga och initiativkraft.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Förordnandet som sektionschef sträcker sig till tre år med möjlighet till förlängning.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Pia Gruvö (chef för Avdelningen för krypto och IT-säkerhet) tel 08-788 7799.

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-23.  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för tjänsten.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 november 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan