Specialistofficer med inriktning strömförsörjning sökes till Hästveda

Om tjänsten

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Stockholm. Huvudsakliga arbetsuppgifter för FMTIS består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemingenjör med inriktning mot strömförsörjningsutrustning i fasta anläggningar kommer du initialt att agera i rollen som Teknikansvarig (TA) på sikt kan arbetsuppgifterna även inkludera rollen som Teknikledare (TL).

Som teknikansvarig ingår bland annat följande arbetsuppgifter.
Du skall upprätthålla beslutad teknisk tillgänglighet för tilldelad materiel genom att planera, beställa och följa upp förebyggande underhåll enligt underhållsföreskrift eller annat styrdokument. Du skall också upprätta underhållsplan för materielen, genomföra produktionsuppföljningsmöten med underhållsleverantör/er.

Som teknikledare arbetar man i nära kontakt med MSK Ledsyst (MaterielSystemKontor ledningssystem), främst med följande uppgifter.

För tilldelad materiel och system inhämta, emottaga, bereda och sammanställa ändringsärenden, lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för MSK Ledsyst.
Du skall upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel. Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag.

Kvalifikationer
Försvarsmakts- /civil utbildning med inriktning på teleteknik och/eller strömförsörjning eller motsvarande utbildning/inriktning.
Erfarenhet av förvaltning eller drift/underhåll av strömförsörjningssystem.
B-körkort är ett krav.

Meriterande
God kännedom om försvarets telenät och dess infrastruktur.
Kunskaper inom Försvarsmaktens materielprocesser.

Övrigt
Tjänsten innebär att du behöver ett brett kontaktnät inom försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera både med ledningspersonal och tekniker.
Förmåga att leda och driva både möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter.
Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.
Tjänsten kräver god administrativ förmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.
Tjänsten är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)
Tillträde: efter överenskommelse (senast 19-03-01)
Befattningen är OR7-8.
Arbetsort Hästveda

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800, C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-8232158.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-393500 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman
OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-393500.)

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 oktober 2018
  • Plats: Hästveda, Skåne län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan