Mobilserings- och planeringsofficer OR 6-7 vid J5, Mellersta Militärregionens stab , Kungsängen

Om tjänsten

Om tjänsten:

Regional stab Mitt (RS M) är en av Sveriges fyra militära regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och stödjer chefen för Mellersta Militärregion (MR M) som omfattar de sju länen; Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband, genomföra regional försvarsplanering inklusive stöd till mobilisering samt att i samverkan med främst länsstyrelser utveckla den regionala totalförsvarsförmågan. Staben är under stark utveckling inom ramen för ledning för ett starkare försvar och expanderar nu. Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper  fr.o.m 2020-01-01.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som mobiliserings- och planeringsofficer är din huvudsakliga uppgift att biträda stabens mobiliserings- och planeringsofficer att samordna, planera och förbereda mobilisering inom MR M markterritoriella ansvarsområde samt att utveckla mobiliseringsfunktionen.
Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att delta i planeringsuppgifter inom staben och biträda chefen J5 inom dennes ansvarsområden samt att delta i stabens samverkan med andra myndigheter och civila aktörer.
Krav/kvalifikationer;
Du är specialistofficer OR 6-7 eller yrkesofficer med minst genomförd OF-2 utbildning, innehar B-körkort och blir godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.

Meriterande kvalifikationer:
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
Kunskap om Försvarsmaktens beredskaps- och mobiliseringssystem.
Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå, gärna inom området logistik.
Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet.
Förmåga att arbeta i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office applikationer.

Personliga egenskaper:
Du är mycket ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du är resultatinriktad. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och tar initiativ. Du är intresserad av att utvecklas såväl inom eget ansvarsområde som mot bredare stabskompetens. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.


Övrig information:
Tillträde snarast.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Lön: Enligt avtal.
Arbetsort: Kungsängen
Upplysningar om tjänsten lämnas av C J5 RS M, övlt Mikael Mickels 08-584 52220

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Fackliga representanter:
OF Livgardet Stefan Morin,
SEKO Thomas Klasson,
SACO Johan Gillemyr,
OFR/S Madeleine Daleo.
Samtliga nås via växeln: 08-584 54000

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 februari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan