Planeringschef till Internationella Utbildningsenheten

Om tjänsten


Internationella utbildningsenheten (IntUtbE) på Livgardet leder planering, genomförande och utvärdering av Försvarsmaktens insatsspecifika utbildning. Utbildningen syftar till att förbereda förband och enskilda att kunna genomföra internationella operationer i rätt tid med rätt förmågor. Genom detta bidrar enheten till Försvarsmaktens tillgänglighet, trovärdighet och operativa förmåga i genomförandet av internationella operationer.

Internationella utbildningsenheten är inom området ledande, och enhetens kompetens är ständigt efterfrågad. För att kunna möta detta följer enheten kontinuerligt utvecklingen inom aktuella insatsområden, och det ställs höga krav på såväl kompetens som engagemang hos varje medarbetare.

Enheten söker nu ny planeringschef till ledningsgruppen vid IntUtbE

I rollen som planeringschef kommer du att arbetsleda 5 personer. Planfunktionens arbete består till del av framtagande av utbildningsplaner, utbildningsuppdrag till förband, skolor och centra samt beställning av instruktörsförstärkningar och övriga resurser (skjutfält, övningsterräng etc.).

Planeringssektionen arbetar i perspektivet 6 – 15 månader framåt och är kopplad till FM VU process. En stor del av arbetet är att stödja förbandsansvarig OrgE med planering inför insatsutbildning.

Kvalifikationer:
• Genomfört en internationell insats.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Goda kunskaper i engelska, minst motsvarande STANAG 3,3,3,3.
• B-körkort.

Personliga egenskaper:
Din roll som planeringschef vid IntUtbE kräver att du är flexibel, stresstålig och innehar stor förmåga till tempoväxling.
Du skall kunna representera såväl IntUtbE som Försvarsmakten både inom och utom riket varvid hög integritet och ett korrekt personligt uppträdande är ett måste.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande:
• God förståelse i FM planeringsprocesser.
• Tidigare erfarenhet från IntUtbE.
• Tjänstgöring i stab med planuppgifter.

Övrigt:
Nivå: OF3.
Arbetsort: Kungsängen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

För mer information om tjänsten kontakta Planchef, mj Fredrik Wesslén, tfn 08-584 540 00 (växeln).

Övrigt:
Tillträde enligt ök.
Tillsvidareanställning.

Fackliga representanter:

OF Livgardet Stefan Morin,
SEKO Thomas Klasson,
SACO Johan Gillemyr,
OFR/S Madeleine Daleo,
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-21. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 december 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan