IT-chef- Marinstaben

Om tjänsten

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom ramen för detta arbete kommer en ny Marinstab organiseras från och med 2019-01-01. Marinstaben ska etableras på Muskö i Haninge kommun, vilket innebär att arbetsorten blir Muskö. Marinstaben blir en egen organisationsenhet och det är mot bakgrund av detta som vi söker en IT-chef till Marinstaben. Du kommer ansvara för IT-verksamheten vid Marinstaben men också delta som kompetensresurs vid övriga processer inom marinens ansvarsområden.

Vill du vara med och utveckla marinen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-chef vid Marinstaben ska du självständigt utveckla och driva stabens IT-frågor i enlighet med förbandets verksamhetsinriktning och målsättningar. Du ska i samråd med närmaste chef svara för att IT-driften sker i balans med verksamhetens krav och behov. Det omfattar bland annat utveckling och uppföljning av Service LevelAgreement, SLA, samt att aktivt agera kravställare och följa upp kontakterna med bland annat FM interna enheterna MSK LedSyst, FMTIS mm. Du har ansvar för planering, budgetering och uppföljning av IT-verksamheten vilket även innefattar projektledning av såväl införande, vidmakthållande som avveckling av system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering, budgetering och uppföljning.
 • Leda IT-verksamheten i enlighet med FM IT styrmodell och samt FM IT Process
 • Vara stabens företrädare i IT-frågor.
 • Ge konsultativt stöd gentemot chefer och medarbetare på staben.
 • Samordna stabens IT-beställningar, konton, programvaror, datorer, mobiltelefonilösningar och kringutrustning.
 • Stöda processledarna i IT frågor och produktansvar.
 • Delta och i vissa fall leda verksamhetsprojekt.
 • Upprätta styrdokument och annan dokumentation för verksamheten.
 • Vara funktionsansvarig för lokala IT-system

 

 Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom området eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Utbildning i projektledning.
 • Flera års erfarenhet av arbete inom IT området.
 • Goda pedagogiska färdigheter.
 • Grundläggande kompetens avseende i Försvarsmakten förekommande program.
 • B-körkort.

 

 Meriterande


– God kännedom och erfarenhet av FM IT-system

– Kännedom om FM IT-styrmodell och FM IT-process

 • Vana att upprätta och vidmakthålla Service LevelAgreement (SLA)

 Personliga egenskaper

Du arbetar bra med andra människor, både som lagspelare och som ledare och har lätt att skapa kontaktytor inom organisationen. Du är bra på att kommunicera tydligt och på att motivera för att uppnå gemensamma mål. Du har också god vana att fördela arbetsuppgifter så att dina medarbetares kompetens används och utvecklas på ett bra sätt. Som person är du ansvarsfull, trygg och stabil. Du hanterar förändringsarbete och ändrade förutsättningar med ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Du har analytisk förmåga och ett stort intresse för uppföljning av verksamhet. Rätt person tänker strategiskt och har ett brett och övergripande perspektiv på frågor. Slutligen har du en attityd i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 Övrigt

Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Befattningen är placerad i marinstaben på Muskö.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för stabsavdelningen Jens Ribestrand, tfn 070-549 99 88, e-post jens.ribestrand@mil.se.

 

Fackliga representanter

SACO-S       Camilla Robertsson via växel 08-788 75 00.

OFR/S           Pia Almström via växel 08-788 75 00.

OFR/O          Arne Nilsson via växel 08-788 75 00.

SEKO           Hans Monthan via växel 08-788 75 00.

 Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-16. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format). 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 oktober 2018
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan