Flygtekniker med special inriktning materiel

Om tjänsten

Enhet
Välkommen till en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner, Andra Helikopterskvadron. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet och möjlighet att verka i oväntade riktningar. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndighet varje år med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt året runt. Vi letar efter dig som vill vara med och utveckla skvadronen som krigsförband.

Skvadronen är organiserad i en stab, två helikopterdivisioner och tre underhållskompanier. De flygsystem som brukas vid skvadronen är den lätta helikoptern Hkp 15 och den medeltunga Hkp 16, Black Hawk.

 Soldater ur fjärde basenheten och Hemvärnet flögs in av åtta helikopter 16 Black Hawk under en stridsförevisning. - Foto Jenny Collin

Flygmaterielkompaniet rekryterar nu en flygtekniker med specialinriktning materiel till sin flygmaterielpluton, tjänstenivå förste sergeant - fanjunkare. Kompaniet genomför teknisk tjänst avseende reservdelar, verktyg och aggregat till skvadronens flygsystem. Även logistik är en av kompaniets uppgifter. Dessutom genomförs underhåll på all personlig flygutrustning vid Malmen. Kompaniet är organiserat i en kompaniledning, en flygmaterielpluton och en flygsäkerhetsmaterielsektion. Kompaniet är en viktig del i att helheten på skvadronen håller ihop och där kan du bidra med dina erfarenheter.

Som flygtekniker kommer du att arbeta med underhåll och uppföljning av förbandets flygsäkerhetspåverkande markmateriel, alltså materiel som är knuten till flygunderhållstjänst. Till exempel hydraulaggregat och verktyg. Du bildar med en materielmekaniker stridspar som utför arbetsuppgifter tillsammans. Du funktionsleds till stor del av ställföreträdande plutonchef och du tar eget ansvar för arbetet inom stridsparet och funktionsområdet. Du är viktig för utvecklingen av plutonen.

Film flygtekniker

Arbetsuppgifter
- Underhåll samt uppföljning av flygsäkerhetspåverkande markmateriel
- Underhåll av utbytesenheter som finns i förråd
- Utveckling av arbetet inom eget funktionsområde
- Underhåll av annan materiel som tillför kompaniet

Kvalifikationer
- Specialistofficersexamen eller motsvarande
- Militär flygtekniker lägst nivå B1
- B-körkort

Meriterande
- Militär flygtekniker nivå B1.3
- Erfarenhet av arbete med basmateriel/underhållstjänst
- Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
- Behörig Fenix-användare på nivå beredning/planering/avrapportering
- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är strukturerar då tjänsten kräver att du kan hantera flera olika uppgifter samtidigt. Dig som kan arbeta självständigt och med initiativförmåga då du arbetar inom ett eget funktionsområde. Du får förtroende från chefer att fatta egna beslut och själv finna lösningar.  Du ska ha lätt att förstå och förhålla dig till regelverken då ledning av flygunderhåll starkt regelstyrt. Känner du igen dig så välkomnar vi att du söker tjänsten och blir en del i vår gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer.
Tjänstenivån är OR6/OR7 (Förste sergeant - Fanjunkare)
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Kompanichef, löjtnant Göran Nilsson
Personalchef, kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 februari 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan