Chief of Intelligence till HAW i Pápa, Ungern

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba i en spännande miljö utomlands.


Arbetsuppgifter
Du är högste företrädare för underrättelsefunktionen, som består av 4 personer, inom HAW vilket medför en del funktionsutvecklingsarbete. Du är rådgivare åt HAW ledning avseende planering och genomförande av uppdrag inom underrättelsefunktionen. Du leder och fördelar arbetet inom Intel Flight och verkar som underrättelseofficer och Force Protection Officer vid HAW. 

Du företräder HAW vid möten med andra organisationer, bl.a. lokala polisen.

Viss flygverksamhet kan ingå i tjänsten för att för att hålla sig uppdaterad om underrättelseläget.

Du ingår i Heavy Airlift Squadron (HAS) som består av piloter, lastmästare, underrättelsepersonal och Heavy Airlift Sequrity Force (HAWCS).

Kvalifikationer
• Officer (OF 3 - 4).
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
• Erfarenhet av stabs- och underrättelsetjänst på central nivå.

Meriterande
• Verkat i befattning inom flygunderrättelsetjänst under ett flertal år.
• Erfarenhet av transportflyg.
• Erfarenhet av internationell tjänstgöring i underrättelse- eller stabsbefattning.
• Utbildning BICES.
• Utbildning vid bl.a. NATO-school (NATO Intelligence Analyst Course, Dynamics of International Terrorism (DIT), Advanced Air Mobility Intelligence Course - Instructor Evaluator, NATO Defense Against Terrorism Course, NATO Open Source Intelligence Course, NATO Security Course).

Önskade kvalifikationer som inte innehas kan kompletteringsutbildas/praktiseras efter överenskommelse med verksamhetsansvarig före tjänstgöringen påbörjas.

Personliga egenskaper

Du kommer att arbetsleda personal från olika nationer vilket ställer stora krav på din ledarskapsförmåga. Du behöver också ha en god förmåga att strukturera och prioritera det egna och teamets arbete.

Den speciella miljö som tjänstgöringen och verksamheten utomlands innebär ställer stora krav på noggrannhet, precision, god samarbetsförmåga, social kompetens och flexibilitet. Därför kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av befattningen.

Övrigt
• Avtal om utlandskontrakt och riktlinjer för anställningsvillkor vid tjänstgöring utomlands tillämpas (URA), vilket bl.a. innebär förtroendearbetstid.
• Arbetstidsförläggning dagtid måndag till fredag, dock förekommer tjänstgöring på kvällar och helger. Arbetet kräver också beredskap och nåbarhet på telefon.
• Har du familj finns det möjlighet för den att följa med, vilket vi rekommenderar. För barn i skolålder erbjuds skolundervisning på engelska eller via distans. 
• Tjänstgöringsperioden startar sommaren 2019 och inriktas mot att omfatta 4 år. De exakta tidpunkterna för tjänstgöringsperiodens start och längd fastställs i samband med uttagning till befattningen och i samråd med arbetstagaren.
• Innan du börjar din tjänstgöring får du genomföra en besöksresa till Pápa efter överenskommelse.
• Andra utbildningar och erfarenheter som saknas och bedöms nödvändiga för tjänsten kan kompletteras efter överenskommelse och förberedande utbildning kan komma att bli aktuell.
• Befattningen utgår från en gradnivå enligt Unit Manning Document (UMD) men kan tillsättas med en grad upp eller ned.
• Intervjuer för berörda bedöms genomföras under kvartal 4 2018.

Upplysningar om tjänsten:
C Internationella avdelningen, Roger Saxin, 0510-47 76 11 f7-Internationella-avd@mil.se
C NSE Papá, Thomas Kling, +36 30 393 5386, f7-Internationella-avd@mil.se
Internationella avd, Mikael Svensson, 0510 – 47 70 99, f7-Internationella-avd@mil.se
Internationella avd, Åsa Wikström, 0510-47 71 15, f7-Internationella-avd@mil.se  

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, 0510-47 77 28
SACO, Ulf Svensson, 0510-47 74 63
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, 0510 – 47 77 08
SEKO, Kurt Ragnarsson, 0510 – 47 78 78
 
Välkommen med din ansökan senast 2018-12-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt beskriva din familjesituation.


Heavy Airlift Wing (HAW) är en multionationell flottilj baserad I Pápa, Ungern, vars verksamhet är ett samarbete mellan tolv nationer.  Tillsammans har man köpt och bemannar tre Boeing C-17 Globemaster III och opererar dem gemensamt världen över i ett 30-årigt åtagande. Sverige har varit verksamma på plats sedan 2008 och vi har idag ca 25 anställda i HAW och två i SWE National Support Element (NSE). Tillsammans med medföljande familjer består kontingenten av ca 65 personer varav ca 10 skolbarn.

Personalen i den svenska kontingenten har Pápa (35 000 inv.) som tjänstgörings- och bostadsort under tjänstgöringstiden. Pápa är beläget cirka 18 mil väster om Budapest (till Wien ca 16 mil, till Bratislava ca 12 mil). Avståndet mellan Pápa stad och Pápa Air base är ca 6 km.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 oktober 2018
  • Plats: Ungern - Pápa, Pápa, Ungern
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan