Teknisk chef 42. Flygbaskompaniet Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Är du intresserad av att jobba som teknisk chef vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping?  I så fall har vi en plats för dig.

Arbetsuppgifter

Du som teknisk chef 42. Flygbaskompaniet kommer att vara en del av kompaniledningen. Du är ansvarig för den tekniska tjänsten på kompaniet. Det innebär planering, genomförande och uppföljning. Mycket förebyggande arbete men även direkta åtgärder på kompaniets fordon och övrig mtrl. Givetvis är uppföljningen en viktig del av arbetet. Tillsammans med plutoner och troppar löses den tekniska tjänsten på kompaniet inom ramen för tilldelade uppgifter inom Basenheten Helikopterflottiljen.

 1. Flygbaskompaniet löser i huvudsak flygplatsdriften på Malmens flygplats men har även uppgiften IBSS att lösa vid Helikopterflottiljen. Det innebär att personalen över tiden i huvudsak tjänstgör på Malmen.

 Kvalifikationer

 • Utbildad specialistofficer alt omgalonerad officer eller specialiserad löjtnant-kapten
 • Utbildad teknisk officer med inriktning mark, fordon,
 • C-körkort
 • OR 6-7 (befattningnivå 6 på tjänsten)

Meriterande kvalifikationer

 • C-E körkort
 • Fordonsinstruktör alt trafiklärare
 • Flera års erfarenhet av teknisk tjänst vid förband
 • Vana att jobba i de datasystem som den tekniska tjänsten använder i FM, lift, PRIO

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du kan jobba självständigt inom ramen för den tekniska tjänsten och ta det ansvar det innebär att vara teknisk chef. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Teknisk chef kompani är en militär befattning OR 6-7 som ingår i kompaniledningen på   42.Flygbaskompaniet som är en del av 42.Flygbaskompaniet som har huvudansvaret för driften av Malmens flygplats. Personalen på kompaniet är både militär och civil. Kompaniet är en del av ett krigsförband och alla har en krigsbefattning.

Tillträde snarast enl. ök.  Intervjuer och lämplighetsbedömningar kommer att göras efter hand för att om möjligt få en teknisk chef inom kort.
Detta är en tillsvidareanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för 42. Flygbaskompaniet Kn Håkan Ahlgren, 013-28 39 68

Fackliga representanter
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-15 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 januari 2019
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan