Handläggare Försörjning, vikariat

Om tjänsten

 

3.NSE NORD ingår som en av fyra Nationella Stödenheter inom FMLOG där chefen är direkt underställd till Förbandschefen C FMLOG. Verksamheten har till uppgift att tillhandahålla de förnödenheter och transporter som förbanden har behov av såväl nationellt som internationellt för att genomföra utbildning, övning, beredskap och insats. Verksamheten bedrivs på ett stort antal orter från Härnösand i söder till Kiruna i Norr. Ca 160 medarbetare är knutna till 3.NSE NORD varav ca 25 vid ledningsavdelningen. Vid Genomförandesektionen är vi 11 medarbetare. Gemensamma uppgiften för Ledningsavdelningen är att stödja enhetschefen i dennes ledning av enheten. Från och med 2019-01-01 övergår befattningen till I19. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Uppgifterna består av att stödja och handlägga ärenden inom huvudprocessen leverera logistikstöd (produktion och insats) operativt inom enheten vad gäller förnödenhetsförsörjning. Arbetsuppgifterna handlar om att tillsammans med övriga medarbetare att leda, utveckla och följa upp arbetssätt, rutiner och verksamhetsregler inom området förnödenhetsförsörjning såväl internt vid ledningsavdelningen/Logberedningen som vid underställda Servicentra (SeC) och Servicepunkter (SeP).  Arbetsredskap är i första hand Försvarsmaktens stödsystem Lift och PRIO 

Egna ansvarsområden:

Materielfördelningsprocessen och enhetens fysansvar ingår i dina ansvarsområden.

Du medverkar utöver detta i övriga funktioner och verksamhet som en naturlig uppgift i en organisation med spridd delegation

Dagliga kontakter med såväl personal vid nuvarande 3.NSE som med övriga Förbands personal ingår som en naturlig del i arbetet 

Kvalifikationer:

 • God förmåga att hantera Försvarmaktens redovisningssystem Lift och PRIO
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet såsom noggrannhet, social kompetens, analytisk förmåga, pedagogisk förmåga och vilja att ta ansvar. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. 

Meriterande:

 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten
 • Utbildning i Logistik
 • Genomförd värnplikt, GU eller motsvarande. 

Typ av anställning:

Tidsbegränsat vikariat till och med 2019-08-31, befattningen är civil. Placering i Boden, dock förekommer resor i tjänsten. För anställning och placering till denna befattning krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Övrigt:
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är ett vikariat som är tidsbegränsat till 2019-08-31.
Befattning är inledningsvis placerad vid 3.NSE NORD, FMLOG i Boden.

Förfrågningar om befattningen kan göras till tjf. C GenS Johan Runelöf via telefon 072-4503118.

Fackliga representanter:
OFR/S, Per Eriksson
SACO, Fredrik Lovag
SEKO, Dan Rådman
Samtliga nås via växeln på 0960-15000

Välkommen med din ansökan senast 15 november. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 oktober 2018
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan