Avdelningschef tillika produktionssamordnare vid Managementenheten

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef leder och planerar du arbetet vid avdelningen. I din roll som produktionssamordnare hanterar du dessutom enhetens gemensamma verksamhet såsom uppdragsplanering och återrapportering, men också löpande frågor som inkommer.

Din avdelning levererar utbildningsadminstrativt stöd till resten av enheten, såsom exempelvis kursadministration och IT-stöd. Den samordnar och producerar nätbaserade utbildningar, samt ansvarar för FM-utbildningar kring systemet EMILIA.

Som avdelningschef ingår du i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med de övriga avdelningscheferna och enhetschefen utvecklar och styr enhetens verksamhet.

Du har, som avdelningschef, både ett personal- och ekonomiansvar. Du arbetsleder en grupp kvalificerade medarbetare med mångårig erfarenhet av verksamhet såväl inom somutom FM. Avdelningschefen ansvarar också för fördelade arbetsmiljöuppgifter.

I din roll som produktionssamordnare företräder du enhetschefen vid MHSK gemensamma produktionsmöten. Du stödjer också chefen med att bereda, och inom kommunicerade ramar, besluta i produktionsärenden.

En viktig uppgift är att lotta inkommande ärenden inom enheten.

Kvalifikationskrav

 • Flerårig erfarenhet som chef med personal- och verksamhetsansvar
 • Dokumenterad god förmåga att leda och utveckla medarbetare
 • Erfarenhet från arbete med utbildningsfrågor
 • God kännedom om FM interna arbetssätt avseende planering och uppföljning

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
 • Erfarenhet av verksamhetsledningssystemet PRIO, (SAP)
 • Erfarenhet och kunskap kring utbildningsrelaterade tekniska plattformar och LMS tex FM lärportal (SABA), It´s Learning och Sharepoint.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens managementutbildningar. Detta kräver att du kan företräda såväl Managementenheten som din egen avdelning. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel, stresstålig och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper, bedömd lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt

Tillträde snarast enl. ök. Tjänsten är civil, (C).

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad vid Militärhögskolan Karlberg med arbetsort Solna.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Förfrågningar om befattningen

kan göras till chefen för Managementenheten, Johan Martinsson, 076-114 07 49, eller nuvarande avdelningschef Kristina Bring, 070-819 21 81.

Fackliga representanter

Fackliga kontaktpersoner vid MHSK är Johan Danko Officersförbundet, Maria Back-Nilsson SACO, Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, Christer Norman SEKO försvar. Samtliga nås via MHS Karlbergs växel; 08-514 390 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 oktober 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan