SKARABORGS FLYGFLOTTILJ SÖKER Flygplatsbrandmän till R3 pluton

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Operativ räddningstjänst och skadeförebyggande verksamhet för militärt flyg vid Såtenäs flygplats. Övningsverksamhet, vidmakthållande av kompetens och fysisk status samt underhåll av fordon och materiel.

Huvudsakligen schemalagd tjänstgöring med beredskap under kvällar och helger. 

 

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning.
 • B-körkort.
 • Uppfylla fysiska och medicinska krav för rök-och kemdykning enligt AFS.
 • Mycket god fysisk och psykisk förmåga.
 • Simkunnighet minst 200 meter. Intyg skall bifogas.
 • Fullgod syn, (med korrektion), färgseende och hörsel.
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav.

 

Meriterande

 • Erfarenhet från brand och räddningsverksamhet, gärna från Flygplatsräddningstjänst.
 • Fullgjord GMU, GU alt. värnpliktstjänstgöring. 
 • C-körkort eller militär förarbevis tung lastbil.
 • Sjukvårdsutbildning enl. krav för flygplatsbrandman eller annan erfarenhet av akutsjukvård. 
 • Rökdykutbildning. 

 

Personliga egenskaper 

Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten för tjänsten. Miljön är tuff psykiskt då du är i beredskap och väntar länge under hög anspänning. Förutom att ha ett starkt psyke är det viktigt att du är fysiskt uthållig. Dina personliga egenskaper präglas av stor noggrannhet, högt säkerhetstänkande och en god förmåga att samarbeta och bemöta andra människor. 

 

Vilkor

Anställningsform: Tillsvidare civilanställning, inledningsvis provanställning under sex månader. Anställningen kommer att inledas med en månads utbildning i militära grunder.
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde: 2019-04-01, Anställningen inleds med individuellt anpassad kompletterande utbildning. 
Lön: Individuell lönesättning med hänsyn till tidigare erfarenheter. Tillägg för obekväm arbetstid och beredskap.

Test av fysiska krav genomförs innan provanställning upphör.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev och intyg gällande fordonsbehörighet, GMU, simkunnighet.

Yrkesrelevanta tester, rullband med belastning 250 W i minst sex minuter, samt läkarundersökning kommer att genomföras i samband med rekryteringen.

 

Upplysningar om tjänsten

Chef flygplatsräddningstjänsten Janos Plavsic 0708-53 77 51

Fackliga representanter nås samtliga via växeln på 0510-47 70 00

OFR/O Jan Möller
OFR/S Per Gunnarsson
SACO Ulf Svensson
SEKO Kurt Ragnarsson


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 november 2018
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan