Blekinge flygflottilj söker Medicinsk sekreterare

Om tjänsten

 

 till Försvarshälsan


Försvarshälsan Ronneby svarar för företagshälsovård för all personal inom Ronneby garnison, viss sjukvård för personal i flygtjänst och pliktpersonal samt för övrig personal arbetsrelaterad sjukvård.

Inom garnisonen verkar cirka 1300 personer fördelade på bland annat Blekinge flygflottilj, delar av Helikopterflottiljen och Försvarsmaktens logistik.

På Försvarshälsan Ronneby arbetar läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, psykolog samt arbetsmiljöingenjör i ett gemensamt team på nio personer. Arbetet bedrivs mycket integrerat mellan de olika kompetenserna och upplevs som både spännande och varierande eftersom våra kunder arbetar med de mest skiftande uppgifter.

 

Arbetsuppgifter:

Arbetet är inriktat på företagshälsovård där olika typer av lagstadgade och avtalsbundna hälsoundersökningar ingår samt arbetsrelaterad sjukvård.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Medicinsk dokumentation
 • Hantering av medicinska journalhandlingar och allmänna handlingar
 • Inventering av materiel
 • Beställningar/inköp
 • Vara administrativt stöd i teamet
 • Utbildning av nya användare i vårddokumentationssystem
 • Utveckling av arbetsmetoder inom yrket

 

Dokumentation sker i försvarsmaktsgemensamt digitalt vårddokumentationssystem.

 

Kompetenskrav:

Vi vänder oss till Dig som är utbildad medicinsk sekreterare. Tjänsten kräver att du har erfarenhet inom området. Du är förtrogen med gällande lagar och regler inom det medicinska området och du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt med en god datorvana och goda kunskaper i medicinsk terminologi. Du är noggrann, flexibel och serviceinriktad och har god förmåga i att samarbeta och utveckla verksamheten inom eget yrkesområde.

 

B-körkort är ett krav

 

Meriterande:

Arbetslivserfarenhet från företagshälsovård

 

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

 

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:

Bodil Andersson, verksamhetschef Försvarshälsan Ronneby

0457-47 15 39, 070-936 76 61

 

Fackliga representanter:

SACO: Lars Bengtsson, 0457-47 17 01

OFR/S: Peter Bohnsack, 07-857 40 06

SEKO: Jan-Anders Nilsson,  073-422 23 40

OFR/O: Hans Bergvall, 070-949 06 08

 

Övrigt:

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning

enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Tjänsten är tidsbegränsad t o m 2020-06-30 med möjlighet till förlängning.

 

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-21.Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 oktober 2018
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan