Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Sektionschef till Informationssäkerhetssektionen.

Om tjänsten

Informationssäkerhetssektionen arbetar inom ramen för säkerhetsskyddstjänst med informationssäkerhet (inkl. it-säkerhet), fysiskt skydd samt med utbildnings- och informationsunderlag. Sektionen ingår i säkerhetsskyddsavdelningen där det bedrivs ett stort förändringsarbete m.h.t. ökad efterfrågan på säkerhetsskydd inom Försvarsmakten (FM) och totalförsvaret. Sektionschefen leder och utvecklar sektionen på kort och lång sikt med stort engagemang. Du har ett gediget intresse för militär säkerhetstjänst och säkerhetsskydd med FM kärnverksamhet i fokus. Du trivs med att skapa och bibehålla ett stort kontaktnät, både inom FM, angränsande myndigheter samt organisationer inom totalförsvaret. Du ingår också i säkerhetsskyddsavdelningens ledningsgrupp. I tjänsten ingår resor nationellt och internationellt.

Efterfrågad kompetens/erfarenhet

Kvalifikationer

 •   Högre stabsutbildning(HSU/chefsprogrammet) och utnämnd Övlt/Kk eller annan civil akademisk examen som bedöms som likvärdig
 •   Dokumenterade ledar- och chefsegenskaper
 •   Goda kunskaper i engelska
 •   Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal/skrift

Meriterande

 •   Erfarenhet av chefsbefattning vid Högkvarteret
 •   Erfarenhet av arbete som säkerhetschef/säkerhetsskyddschef
 •   Erfarenhet av säkerhetstjänstarbete vid andra myndigheter/organisationer
 •   Erfarenhet från FM ex, värnplikt, Grundutbildning eller internationell militär insats

Personliga egenskaper

För att lyckas som sektionschef har du god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, självgående och strukturerad. Du levererar mycket goda resultat både enskilt och som chef för enheten. Du har mycket god analytisk förmåga och kan snabbt skilja huvudsak från bisak och är van att omprioritera med kort varsel. Du tar initiativ och är drivande. Du är en ledare och med mycket gott omdöme. Ditt ledarskap kännetecknas av prestigelöshet i kombination med hög personlig integritet och förmåga att skapa delaktighet. Du är lyhörd och kan entusiasmera dina medarbetare genom att leda dem i deras personliga utveckling, samtidigt som du utvecklar sektionen som enhet. Du förväntas bidra till det goda arbetsklimat som finns vid avdelningen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare, inledande provanställning om 6 månader

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav

Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Sista datum för ansökan: 2018-11-30

Frågor om tjänsten skickas till: Must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow
OFR/O – Roger Ericson
Försvarsförbundet - Katarina Kruse

Samtliga nås via FM växel på tfn: 08-788 75 00 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 november 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan