Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker specialist informationssäkerhet

Om tjänsten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid MUST. Inom Säkerhetskontoret ansvarar säkerhetsskyddsavdelningen (SÄKS) för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten. Informationssäkerhetssektionen ansvarar bland annat för ärenden rörande informationssäkerhet och tillträdesbegränsning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som specialist med inriktning informationssäkerhet, är du en av MUST experter som från strategisk nivå inriktar informationssäkerheten i Försvarsmakten. Du kommer i huvudsak arbeta med att ge stöd till verksamheten när administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsskyddsåtgärder behöver implementeras för att skydda vår information. I din roll ingår även att genomföra informationsklassificering, tillsyn och utredningar efter förlust av information. MUST kommer de närmaste åren omarbeta samtliga regelverk, stödjande handböcker och utbildningar. Du är tillsammans med dina kollegor en viktig del i det kommande utvecklingsarbetet inom säkerhetsskyddsområdet.

Efterfrågad kompetens och erfarenhet

Kvalifikationer:

 •   Arbete inom området säkerhetsskydd i minst fem år.
 •   Relevant akademisk examen eller motsvarande praktisk erfarenhet
 •   Dokumenterad erfarenhet av att inrikta informationssäkerheten med administrativa skyddsåtgärder, såsom styrning genom regelverk och uppföljning genom kontroller
 •   Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 •   Goda kunskaper i engelska.
 •          Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen

Meriterande:

 •   Goda kunskaper om ledningssystem för informationssäkerhet enligt SS-ISO/IEC 27001.
 •   Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå inom Försvarsmakten
 •   Erfarenhet från internationella militära insatser. 
 •          Certifieringar inom informationssäkerhet, exempelvis CISM, CISSP eller ISMP
 •          Säkerhetsskydds- eller IT-säkerhetschefsutbildning, civil eller inom Försvarsmakten.

Personliga egenskaper

Du är nyfiken, initiativrik, kreativ och har förmågan att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare förväntas att du kan förmedla din kunskap och växla mellan långsiktigt arbete/korta tidsförhållanden. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra enheter inom MUST, FM och andra myndigheter, vilket ställer krav på att bygga och vidmakthålla goda relationer. Andra betydelsefulla egenskaper är ett gott omdöme och hög integritet.

 Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

I tjänsten ingår att genomföra nationella och internationella resor inom ramen för vår tillsynsverksamhet. 

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är öppen att söka för officerare och civila. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mikael Gabrielsson, tfn 08-788 75 00 (växel)

Facklig representant är: SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, Försvarsförbundet: Katarina Kruse. Samtliga nås via tfn 08-788 75 00 (växel)

Sista datum för ansökan: 2018-11-15

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ditt personliga brev önskar vi att du motiverar varför du är lämplig för just denna tjänst.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 november 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-11-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan