Arbetsmiljöhandläggare

Om tjänsten


Arbetsmiljöhandläggare till 3.sjöstridssflottiljen, Karlskrona

Om tjänsten
Vi söker en arbetsmiljöhandläggare med placering vid Flottiljstaben. Staben stödjer och skapar förutsättningar för chefen 3.sjöstridsflottiljen och förbandet i övrigt att planera, genomföra och följa upp verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsmiljöhandläggaren organiserar, samordnar och utvecklar arbetsmiljöarbetet enligt Chefen 3.sjöstridsflottiljen bestämmande. Du är ett stöd för chefer på alla nivåer i arbetet med att utveckla flottiljens systematiska arbetsmiljöarbete. Utöver arbetsmiljöuppgifterna kommer du att vara sammanhållande för likabehandling- och diskrimineringsfrågor samt veteranverksamhet och anhörigstöd vid behov.

Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att handlägga arbetsskador, olycksfall och tillbud för 3.sjöstridsflottiljen personal. Vid behov medverka i utredning av olyckor och tillbud samt vara kontaktperson för miljö- och trafiksäkerhetsärenden.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer, skyddsombud och kollegor i försvarsmakten och du kommer att genomföra utbildning inom ditt ansvarsområde. Då befattningen ingår i den lokala HR avdelningen förväntas du som medarbetare på HR avdelningen kunna arbeta med generella stabs/HR-frågor utöver arbetsmiljöområdet.

Kvalifikationer
• Dokumenterad relevant utbildning inom arbetsmiljö.
• Dokumenterad erfarenhet av arbetsmiljöarbete.
• God kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer avseende arbetsmiljö.

Meriterande
• Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
• Erfarenhet av SAP.
• Erfarenhet av militär sjöfart.
• Tidigare arbetslivserfarenhet av HR-arbete.
• Erfarenhet av företagshälsovård.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga egenskaper
3.sjöstridsflottiljen söker dig som är utåtriktad, van att arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Du skall vara noggrann, ordningsam, flexibel, ha analytisk förmåga och ha lätt för att samarbeta med olika personer i skiftande situationer.

Du har förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden.

Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift och att få människor med dig samt skapa förtroendefulla relationer.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Civil tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placering: Befattningen är placerad på HR-avdelningen, Karlskrona.
Tillträde snarast eller enligt ök.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mikael Lilja, tfn 070-9694836.

Fackliga företrädare:
Officersförbundet Mats Thuresson, tfn 070-9828711.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Tredje sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, genomföra insatser på och under ytan samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav. Förbandet verkar såväl nationellt som internationellt. Fartyg och stab utbildar och tränar såväl värnpliktiga sjömän som officerare till omedelbart insatsberedda förband. Flottiljen bidrar också löpande med personal till olika internationella insatser.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 november 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Tredje sjöstridsflottiljen – 3.sjöstridsflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan