Planeringschef (OF4) till Regional Stab Mitt J7/8 Produktions och övningsavdelningen

Om tjänsten

Bakgrund/information om RS M:

Regional stab Mitt är en av fyra regionala staber som inrättades 2013-01-01.        

RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering, leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen. Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

Befattningsbeskrivning

Chefen för produktions och övningsavdelningen är ansvarig för produktionsplaneringsprocessen och leder förbandets DUP/VU-arbete.  Avdelning består av fyra medarbetare där bl a ekonomichefen ingår. Produktions och övningsavdelningen ansvarar för samordningen av all övningsverksamheten kopplad till regional stab.

Som planeringschef har du ett övergripande ansvar för att leda, samordna och utveckla planerings- och övningsverksamheten. Som chef produktions och övningsavdelningen rapporterar du till stabschefen.

Kvalifikationer

 • Officer OF-4
 • Goda kunskaper inom affärssystem PRIO
 • Erfarenhet från verksamhetsplanering

Önskvärda meriter

 • Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete
 • Utbildning inom ekonomi

Personliga egenskaper

Som person är du driftig och har en hög leveransförmåga. Du har ett coachande förhållningsätt till dina medarbetare och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Du är tydlig och skapar teamkänsla. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande och hög integritet. Du är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov. Du har en helhetssyn, dvs. förmåga att se frågor i ett brett perspektiv och kunna sätta in dessa i ett större sammanhang. Du har god erfarenhet av datorbaserad administration. Du har förmåga att vara flexibel och kunna hantera uppkomna situationer. Du är öppen för förändringar och positiv till nya system och arbetsmetoder.

Då merparten av vår enhet består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsort

Kungsängen

Upplysning om tjänsten

Kontakta stabschef RS M

Övlt Christian Andersson

Nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

2019-01-06

Tillträde

Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.

Övrigt

Lön: Individuell lönesättning

Urval och eventuell kallelse till intervju sker löpande. 

Fackliga representanter

OF Livgardet Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Madeleine Daleo

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 november 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan