Planeringsofficer OF2/OR8 till Regional Stab Mitt J7/8 Produktions och övningsavdelningen

Om tjänsten

Bakgrund/information om RS M:

Regional stab Mitt är en av fyra regionala staber som inrättades 2013-01-01.        

RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.
Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

Befattningsbeskrivning

Produktions och övningsavdelningen, där planeringsofficeren ingår består av fyra (4) medarbetare. Övnings och produktionsavdelningen ansvarar för planering och uppföljning av RSM verksamhet, budget och årsredovisning samt samordning av övningsverksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är långsiktig planering inom produktionsprocessen samt att inom ramen för övningsplanering ta fram underlag för planering, budgetering, genomförande, analys och uppföljning samt delta i planeringskonferenser och samordnings-/koordineringsmöten.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF2/3, OR7/8
 • B-körkort.

Önskvärda meriter

 • Erfarenhet av utbildning hemvärn
 • Erfarenhet av produktionsplanering
 • Erfarenhet av övningsplanering

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, kan arbeta såväl självständigt som i team och har ett bra ordningssinne. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras, är flexibel och lyhörd. Du bör också vara intresserad av att utvecklas inom eget ansvarsområde. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift.

Då merparten av vår enhet består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsort

Kungsängen

Upplysning om tjänsten

Kontakta stabschef RSM

Övlt Christian Andersson
nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

2019-01-06

Tillträde

Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.

Övrigt

Lön: Individuell lönesättning

Urval och eventuell kallelse till intervju sker tidigt under kvartal 1 2019.               

Fackliga representanter

OF Livgardet Fj Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Madeleine Daleo

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 november 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan