Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker Kommendant

Om tjänsten

Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Livgardet och avlar samt dresserar tjänstehundar för sök- och patrulltjänst. FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med hundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i krigsorganisationen, både nationellt och internationellt. Just nu söker vi en kommendant med placering vid FHTE och dess avelsavdelning i Sollefteå.​

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Logistikansvarig vid avelsavdelningen.
Hanterar avdelningens fakturor.
Ansvarar för drift och underhåll av anläggningen.
Ansvarar för planläggning och genomförande av transporter.
Ansvarar för avdelningens gemensamma materiel och fordon.
Kontaktman mot FortV, Securitas m.fl.

Kvalifikationer:

God kunskap om FM materielförsörjningssystem.
God kunskap om FM verksamhetsledningssystem.
B-körkort.

Meriterande:

Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten.

Personliga egenskaper:

Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten:

Chef Avelsavdelningen FHTE, Mikael Elf, 0620-810 11. Nuvarande kommendant Avelsavdelningen FHTE, Lars Åhman. 0620-810 17.

Facklig företrädare:

OFR/O- Stefan Morin, SACO- Johan Gillemyr, SEKO-Thomas Klasson, OFR/S-Madeleine Daleo samtliga nås via vxl.nr 08-584 540 00.

Tillträde:

Tillträde snarast efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.

Övrigt:

För anställning krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Arbetstider enligt schema mellan 07.00-20.00. Tjänsten innefattar transporter av hundar till andra platser i landet vilket innebär att tjänsteresor förekommer frekvent.

Tjänsten är fysiskt ansträngande och tunga lyft förekommer, vilket innebär att du måste vara i god fysisk form.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06

Bifoga förutom ditt personliga brev samt CV även namn på två referenter. Ansökningshandlingar återsänds ej.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 november 2018
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan