Markstridsskolan söker Administratör till Utvecklingsenheten

Om tjänsten

Den här annonsen vänder sig till dig som omfattas av den

arbetsmarknadspolitiska åtgärden Moderna beredskapsjobb.

Beskrivning av arbetet:

MSS utvecklingsenhet ansvarar för utveckling av krigsförband med dess organisation, materiel, metoder, publikationer och personal. Detta inom en mängd olika områden. Några exempel på utvecklingsområden är utvecklingen av soldatens personliga utrustning, flertal av försvarsmakten bepansrade fordonssystem, kommunikationsutrustning för olika delar av FM, Ledningsmetoder, framtagning av reglementen och handböcker samt utveckling av ett flertal av arméns olika vapensystem. I arbetet ingår ett omfattande stöd till Försvarets Materielverk (FMV) samt deltagande i studie- och försöksverksamhet

Enheten består av en enhetsledning och fyra avdelningar som arbetar inom de olika utvecklingsområdena. Enheten är geografiskt placerad i Skövde och Kvarn

Du kommer vara administrativt stöd både åt enhetens ledning och åt de olika avdelningarna. Det innebär att bl.a. hantera Försvarsmaktens digitala stödsystem (PRIO), Försvarsmaktens IT-stöd för dokument- och ärendehantering (VIDAR) samt beställa boende, mat, göra bokningar och resor, övriga beställningar samt materialadministration i Försvarsmaktens stödsystem.

Då tjänsten innebär arbete i sekretesskyddade system kommer registerkontroll göras vid eventuell anställning.

 Krav:

 • Genomförd gymnasial utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska skriftspråket
 • God datorvana med både systemförståelse och förmåga att hantera office-paketet

Meriterande:

 • Arbetslivserfarenhet från administrativt arbete med dator
 • Förmåga att uttrycka sig i engelska språket
 • Körkort

 Personliga egenskaper:

Vi söker dig som tycker om att ta ansvar, med en god överblick och helhetstänk. Du är strukturerad, kan prioritera och tycker om att se till att saker och ting blir gjorda.  Du är lätt att samarbeta med och tycker om att stödja andras arbete (serviceinriktad).

 Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet eftersom arbetet innebär många kontakter i ett stort nätverk.

 Anställningens tid och omfattning

 • Tillträde 2019-03-01
 • 1 år men möjlighet till förlängning ytterligare ett år
 • Tjänsten är placerad i Skövde men kan innebära resor med övernattning
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Arbetstid: Normalt dagtid 0730-1630. Men arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Frågor kan ställas till:

Chef Utvecklingsenheten Övlt Patrik Edentoft, 073-066 80 11

ATO-Försvarsförbundet, Bengt Lindlöf, 0500-465474

I den här rekryteringen samarbetar vi med Arbetsförmedlingen. Vänd dig till din handläggare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av att söka detta arbete.

Sista ansökningsdag är den 2018-12-20

Utöver kraven ovan kommer vi, vid urval och inför beslut om anställning, särskilt beakta om den sökande omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan, MSS, utbildar och utvecklar inom området markstrid. Det innefattar allt från utbildning på individ-, kompani-, bataljons- och förbandsnivå till utveckling av materiel, system och metoder. Detta sker med hänsyn till människans förutsättningar och det breda spektrum av hot som finns i världen i dag. Försök och studier ligger till grund för markstridens utformning. En viktig del av Markstridsskolans ansvar är markstridsförbandens simulatorträning. Med avancerad simuleringsteknik genomför man realistiska övningar som ökar soldatens, kompaniets och bataljonens förmåga.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 november 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Markstridsskolan
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan