Stabsofficer / Handläggare inom sammanhållen karriärplanering

Om tjänsten

 

Att utveckla personalen är grundläggande förutsättning för att behålla personalen och Försvarsmakten söker nu ta ett helhetsgrepp om arbetet med att behålla- och utveckla personal. Arbetet med att behålla och utveckla personalen ska genomsyra varje organisationsenhets verksamhet. Delar såsom chefsstöd, ledarskap, arbetsmiljö och jämställdhet ska vara en naturlig del av behålla-perspektivet såväl som verktygen inom sammanhållen karriärplanering (SKP).

FM HRC har i uppgift att konsultativt stödja samtliga organisationsenheter inom området behålla och utveckla personal med de olika verktygen inom SKP; livs- och karriärplanering, stödja inom karriärplanering under GU, utbildningarna personlig marknadsföring och samtalsmetodik för chefer, samordna LOK-nätverket, och arbetet med lokala utvecklingsmedel, samt medarbetarsamtalet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du under ledning av samordnaren för SKP genomför HRCs uppdrag inom SKP för att behålla och utveckla personal. Ni är förbandens stöd i att konsultativt stödja deras förändringsarbete, implementera och kvalitetssäkra nya arbetssätt kopplat till att behålla och utveckla personal. Ni ansvarar vid behov för utbildning av konceptet SKP för FM samtliga OrgE och stödjer FM centrala utbildningar kopplat till det funktionen. Ni planerar och genomför förbandsbesök kopplat till SKP och fångar upp och bidrar med förbättringsförslag för verksamhetsutveckling. I arbetet ingår även att ingå som expertstöd i upphandlingar inom verksamhetsområdet. Dessutom bidrar du till utveckling av nätverket för FM Livs- och Karriärplanerare och rapportering kopplat till  LOM-medel. Då området är i en utvecklingsfas kommer du även delta i utvecklingsarbete av processer och verktyg. Du kommer att arbeta i nära samverkan med andra organisationsenheter och Högkvarteret.

Kvalifikationer

 • Specialistofficers- eller officersutbildning
 • Minst tre års relevant erfarenhet inom personalförsörjning och HR-området i Försvarsmakten

Önskvärda meriter

 • Dokumenterarad erfarenhet av förändringsarbete
 • Praktisk erfarenhet av nätverksbyggande
 • God verksamhetskunskap om konceptet ”sammanhållen karriärplanering” och/eller talent management
 • Erfarenhet av att samordna och genomföra utbildningsverksamhet
 • Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Du har en hög servicekänsla med kundfokus och är lösningsfokuserad i ditt arbetssätt. Du är välorganiserad, ansvarstagande och har en mycket god förmåga att prioritera bland arbets-uppgifter. Du är en god nätverkare som lätt skapar kontakt. Du är en pedagogisk kommunikatör som engagerar och entusiasmerar i tal och är tydlig i skrift. Du har även en god förmåga att lyssna och samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde: snarast.
Anställningsform: Tillsvidareanställning som Specialistofficer.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Gunnarsson på telefonnummer: 0733-38 62 19.

Fackliga representanter på telefon 08-788 75 00:
SACO Camilla Robertsson,
SEKO Jörgen Stehn,
OFR/S Pia Almström,
OFR/O Arne Nilsson.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-01-06 Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig som kandidat.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 december 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan