Administratör/adjutant till 3. Sjöstridsflottiljen

Om tjänsten

Vi söker en administratör/adjutant med placering vid Flottiljstaben. Staben stödjer och skapar förutsättningar för chefen 3.sjöstridsflottiljen och förbandet i övrigt att planera, genomföra och följa upp verksamheten.
Befattningen ingår i HR-avdelningen som består av sex medarbetare. Tjänsten är placerad i Karlskrona, även resor med övernattning till andra orter kan förekomma.

Arbetsuppgifter
Som adjutant kommer dina arbetsuppgifter att famna över ett brett område då befattningen dels stödjer chefen 3.sjöstridsflottiljen dels stödjer flottiljstabens övriga medarbetare. Rollen som adjutant innebär bl.a. att ge stabens medarbetare administrativt stöd genom dokument- och ärendehantering, distribuering av skrivelser och beställning och inköp i olika typer av stödsystem.

Du kommer även att stödja chefen 3.sjöstridsflottiljen samt övriga i flottiljstaben med protokollföring.

Kvalifikationer

 • Gymnasieexamen eller motsvarande relevanta kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • God datorvana och goda kunskaper i MS Office.
 • God samarbetsförmåga med hög personlig och yrkesmässig integritet.
 • Utpräglad ansvars och servicekänsla.
 • God administrativ förmåga.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • Körkort klass B.

Meriterande

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
 • Du bör vara stresstålig och kunna hantera många olika saker samtidigt.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens administrativa system såsom, SAP/ PRIO, VIDAR m.fl.
 • Kunskaper i SharePoint.

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och flexibel då tjänsten kräver att du på ett lätt sätt kan byta fokus mellan arbetsuppgifterna samtidigt som du levererar högsta kvalitet i jobbet. Du har god förmåga att samordna, strukturera och kommunicera och är lyhörd för verksamhetens krav och arbetssätt samt kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har förmåga att bidra till förändrade arbetssätt genom att kunna arbeta flexibelt även med nya arbetsuppgifter. Tjänsten ställer höga krav på integritet. Vi kommer att lägga särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, din personliga mognad och integritet samt ditt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Du skall vara bekväm med att utbilda övriga medarbetare inom ansvarsområdet.

Övrigt
Anställning: Befattningen är en civil tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.
Placering: Befattningen är placerad på HR-avdelningen, 3.sjöstridsflottiljen i Karlskrona.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Mikael Lilja 070-9694836

Fackliga företrädare är för:
Officersförbundet, Mats Thuresson 070-9828711.
 

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-16. Bifoga CV, betyg/intyg samt personligt brev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Tredje sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, genomföra insatser på och under ytan samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav. Förbandet verkar såväl nationellt som internationellt. Fartyg och stab utbildar och tränar såväl värnpliktiga sjömän som officerare till omedelbart insatsberedda förband. Flottiljen bidrar också löpande med personal till olika internationella insatser.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 november 2018
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Tredje sjöstridsflottiljen – 3.sjöstridsflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan