CBRN-officer till J3 MR V

Om tjänsten

Västra Militärregionen (MR V) rekryterar en CBRN-officer för placering vid Insatsavdelningen (J3).

 

Västra Militärregionen

Militärregion stab Väst (MR V) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande och hemvärn.

Chefen för Militärregion Väst med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

CBRN-officeren ansvarar för planering, ledning, uppföljning och utveckling av CBRN-tjänsten inom Västra Militärregionen. Utöver CBRN-tjänsten omfattar befattningen även tjänstgöring som insatsledare.

Inom området insatsledning är du ansvarig för att direkt under insatschefen leda uppkomna och pågående insatser.  

Planeringsuppgifter inom stab och utveckling av insatsledning är uppgifter som sker över tiden.

Samverkan sker också med myndigheter och aktörer inom civila samhället.

 

Kvalifikationer 

Tjänsten avser en OR8-befattning varför vi söker en person med officersexamen, antingen OR7/8 eller OF1-3. Befattningen kräver att du har B-körkort. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs godkänd säkerhetsprövning innan anställning kan ske.

Den sökande behöver goda kunskaper inom CBRN-tjänst och ha genomgått utbildning till "SO CBRN".

 

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens beredskapssystem
 • Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet
 • Tidigare tjänstgöring i högre stab (Brigad-, regional, central stab, motsv.)
 • Utbildning inom underrättelse- / säkerhetstjänst
 • Kunskap om marin- alternativt flygvapnets verksamhet

Vi söker dig som är noggrann och har ett bra ordningssinne. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och är flexibel och lyhörd. Du bör också vara intresserad av att utvecklas inom eget ansvarsområde. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Placering

Befattningen är placerad i stab på MRV J3 ledningssektionen i Skövde.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Kn Johan Zackrisson, nås via vxl 0500-465000.

Facklig representanter

Fackliga representanter nås via vxl: 0500-46 50 00.

OFR/O, Elina Meyer

OFR/S, Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

Sista datum för ansökan

Personligt brev och CV samt eventuella referenser önskas senast 2018-12-21.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan