Ställföreträdande plutonchef till 17. Lätta tekniska pluton

Om tjänsten

1. Tekniska Bataljonen är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge och Ronneby samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och Vapnö utbildningskompani i Halmstad.

För vår fortsatta uppbyggnad av verksamheten söker vi nu en ställföreträdande plutonchef till 17. Lätta tekniska pluton med placering i Ronneby.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara ställföreträdande plutonchef för en lätt teknisk pluton som befinner sig i uppbyggnadsfas med nyetablering i Ronneby. Plutonen kommer att formas de närmsta åren vad det gäller materiel, infrastruktur och personal.

Du kommer att stödja plutonchefen med uppbyggnad, drift och övning av plutonen.

Plutonen består av en hjulfordonsgrupp, en spec.repgrupp samt en RM grupp.

 

Kvalifikationer

-Teknisk officer, OR6/7, och har erfarenhet av teknisk tjänst inom Försvarsmakten.

-God datorvana.

-B körkort

 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av de vanligast förkommande stödsystemen inom teknisk tjänst.

-Internationell erfarenhet

 

Personliga egenskaper

Som ställföreträdande plutonchef på 1. Tekniska bataljon är du en individ med stort intresse av att praktiskt leda personal i en teknisk miljö i fält och verkstad och vara beredd att träda in i chefens ställe. Du har ett stort intresse och förmåga för utvecklingsarbete och du är en person som har förmågan att stå upp för vår verksamhet.

Att vara ställföreträdande chef på 1.Tekniska bataljon innebär att du måste ha omdöme, kunskap och empatisk förmåga att fatta egna beslut. Det är centralt att du naturligt agerar inom ramen för Försvarsmaktens värdegrund.

Vi lägger stor vikt på det goda ledar- och chefskapet och det är vår förmåga att leva upp till detta som ger oss förutsättningar att rekrytera och behålla vår personal och därmed bygga upp en verksamhet som levererar det som efterfrågas av oss.

FMTS och 1. Tekniska bataljon vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Upplysningar

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:

Kevin Lill, Plutonchef 17. Lätta Tekniska pluton

Joakim Roth, Personalchef 1.tekniska bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTS

HSOF: Marie Meigård

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Ronneby

Beräknat startdatum: Tillträde enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan senast 181231

 

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 november 2018
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan