Befattning OR 6 Kvartermästare till Enköping

Om tjänsten

Arbetsort initialt Stockholm, from 2020 kommer arbetsorten vara Enköping.

Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.
SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.
Enhetsstöd där befattningen är placerad är en sektion inom Förvaltningsstödsavdelningen.

Enhetsstöd har bland annat till uppgift att stödja SFE inom områdena administration, ekonomi, enhetsinformation, övningsverksamhet och säkerhetstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Logistikbefäl/Kvartermästare ansvarar för att leda, samordna och koordinera logistiken inom Enheten och bereda ärenden mot FMTIS stab samt delta i arbetet med sektionens övriga arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:

Vara SFE materielredogörare, genomföra inventeringar
Vara lokalansvarig för enhetens lokaler i Stockholm/Enköping samt
stödja sektionscheferna i Arboga och Boden i sådana frågor
Stödja chefer med logistikfrågor
Understödja enheten med inköp och beställningar i den
dagliga verksamheten.
Vid och inför övningar vara kommendant


Kvalifikationer:

Officersutbildning/specialistofficer med inriktning logistik och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter


Meriterande:

Erfarenhet av att planera och genomföra logistiska uppgifter på pluton/kompani nivå. Intresse av att arbeta med frågor inom teknik och ledningsområdet. Meriterande kan också vara erfarenhet av att arbeta i LIFT, PRIO och SharePoint.

Körkort klass B, samt förarbevis för minibuss.

Personliga egenskaper

Vi söker Dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god social- och empatisk förmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter, ansvarsfull och är noggrann. Goda kunskaper att utrycka sig i tal och skrift.

Arbetet kräver hög förmåga till självständigt arbete. För befattningen krävs kunskaper i Officepaketet.

Inrikes tjänsteresor förekommer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Arbetsort initialt Stockholm, from 2020 kommer arbetsorten vara Enköping.

Tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-19

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Inger Tammi eller avdelningschef Lee Stigenberg. Nås via Försvarsmaktens växel: 0505-451000.

Frågor om rekryteringsprocessen eller övriga anställningsförmåner kan erhållas från handläggare HR, Tomas Albinsson. Samtliga nås via växeln 019-39 35 00. Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

 

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 december 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan