Stabsofficer/Stabsbefäl vid Transportflygenheten, Skaraborgs Flygflottilj

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som medarbetare på Transportflygenhetens stab kommer du ingå i Planeringsavdelningen.

I huvudsak kommer du planera, leda och utvärdera enhetens krigsplanläggning, krigsförbandsvärdering samt övningsverksamhet. Du kommer även vara delaktig vid planering, genomförande samt utvärdering av enhetens insatser internationellt. Tjänsten innebär resande både nationellt och internationellt. I övrigt deltar du i Planeringsavdelningens arbete på enheten gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten samt utbildning som krävs för tjänsten.

Kvalifikationer:

OR 7 alt OF1, militär befattning. (Tjänsten kräver att du är färdigutbildad officer)
B Körkort
Uppfyller FMfyss baskrav
Svensk medborgare
Erfarenhet av stabstjänst

Meriterande kvalifikationer:

Tidigare erfarenheter från övningsplanering, krigsplanläggning och utvecklingsarbete.

Utlandstjänstgöring

Militärt förarbevis

Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens transportflygverksamhet

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en tjänst som innebär en hög grad av självständighet och ansvar. Du ska vara driven och ha en god samarbetsförmåga vilket kommer behövas då du kommer ha ett stort kontaktnät både internt och externt. Du ska uppskatta ett varierat administrativt och praktiskt arbete. Du ska vara serviceinriktad, effektiv, strukturerad och kunna hantera snabba uppkomna uppgifter.

Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetgivarrepresentant

Major Jan-Ola Malmgren, Tjf C Planeringsavdelningen: 070-887 37 49
Major Peter Mignander, Stabschef: 070-886 99 93

Fackliga representant
OFR/O Jan Möller: 070-461 44 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 november 2018
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan