13.Säkerhetsbataljon söker underrättelseofficer OR6

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker 13. Säkerhetsbataljon underrättelseofficer till bataljonsstabens underrättelse- och säkerhetssektion S2.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som underrättelseofficer vid underrättelse- och säkerhetssektionen (S2) är du delaktig i stora delar av bataljonens verksamhet. Du deltar i både planering och genomförande av förbandets underrättelse- och säkerhetsunderrättelsetjänst. Du följer upp förbandets inhämtning, genomför bearbetning och analys av den inhämtade informationen samt delger rapporter och orienteringar i skrift såväl som genom muntliga föredragningar. I rollen ingår också att utveckla våra metoder, rutiner och underrättelseprodukter. Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. I befattningen som underrättelseofficer hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Tidigare erfarenhet är inget krav men meriterande.

Krav för befattningen 

 • Officersexamen

Meriterande 

 • Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst i Försvarsmakten eller annan myndighet som bedriver försvarsunderrättelseverksamhet eller säkerhetstjänst 
 • Försvarsmaktens underrättelseutbildning, exempelvis Grunder underrättelsetjänst eller BISC/IOC
 • Erfarenhet av annat analytiskt arbete
 • Erfarenhet av säkerhetsförband och operativ militär säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessbelagd information
 • God förmåga i hanterande av IT-system
 • Körkort B.

Personliga egenskaper

 • Hög personlig integritet.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • Förmåga att arbeta såväl i grupp som enskilt under eget ansvar.
 • Analytisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

Allmän upplysning

För anställning krävs att du är svensk medborgare samt sedan tidigare anställd inom Försvarsmakten. Placeringen innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer internationell arbetsskyldighet. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Upplysningar om tjänsten
Den aktuella tjänsten kan sökas av person med specialistofficersutbildning (placering OR6-7). Befattningen är tillsvidare, placerad på Livgardet i Kungsängen. 

 • Sista datum för ansökan: 2019-01-31
 • Kallelse till intervju och tester skickas löpande, dock senast 2019-02-15
 • Anställning preliminärt: efter överenskommelse

Frågor om tjänsten kan lämnas till Kn Sebastian Daumas. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR Specialist, Sky Kent.
Båda nås via växeln 08 584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 november 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan