13. Säkerhetsbataljon söker en samverkansofficer OF1-2

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet. Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer.

131. Säkerhetsskvadron utgår i huvudsak från Livgardet i Kungsängen med delar i Uppsala och består av tre säkerhetsplutoner, en spaningspluton och en stab- och trosspluton. Skvadronen motverkar säkerhetshot mot Försvarsmakten och jobbar i huvudsak nationellt. Vi löser uppgifter i hela riket och arbetar i alla typer av miljöer. Det förekommer att förbandet jobbar över längre perioder och har ett högt tidsuttag. På skvadronen arbetar man med spaning, sökverksamhet och patrullering. Förbandet är främst utrustat med lätta vapensystem och fordon i syfte att ha hög operativ rörlighet. Som hjälpmedel används ett antal kvalificerade sensorer för att kunna indikera och identifiera säkerhetshotande verksamhet.

131. Säkerhetsskvadron strävar efter att vara en så attraktiv arbetsplats som möjligt för både soldater och officerare. Verksamheten ställer höga krav på initiativkraft, social kompetens och personlig integritet hos den enskilde.Vidare är det av stor vikt att du har förmågan att arbeta i tillfälligt sammansatta grupper - oavsett vilken del av skvadronen du tjänstgör vid. Ett stort ansvar läggs på din förmåga att bidra till en trivsam och stimulerande arbetsmiljö och att vara ett föredöme för förbandet. Ett gott arbetsklimat där de mjuka värdena prioriteras är därför en förutsättning för vårt välmående och förmåga att lösa uppgift.

Vi på 13. Säkerhetsbataljon verkar i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Det innebär att alla våra medarbetare skall ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker vi en samverkansofficer till 131. Säkerhetsskvadron.

Som samverkansofficer är du sammanhållande för skvadronens samverkan mot andra förband och myndigheter i samband med nationella operation och övningsverksamhet.

Du ingår också i skvadronsstaben som stabsresurs och är gripbar för planering och genomförande av skvadronsgemensam verksamhet och kan även verka som instruktör, övningsledare och insatsledare.

För att arbeta hos oss krävs att du har:

 • Officersexamen
 • B- körkort

Meriterande:

 • Tjänstgjort vid säk-/jägar-/spaningsförband eller stödenhet nationellt och/eller internationellt
 • Samverkansutbildning
 • Genomfört TakA eller motsv. nivåhöjande utbildning mot kapten.
 • Sökutbildning SUMOI, patrullsök och sök på mellannivå
 • Vapenutbildningar: KSP90, KSP58, GRT, GRG, pistol
 • Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB, TLB, skoter, bandvagn, terränghjuling
 • Civil körkortsbehörighet: BE, C och CE
 • Militärpolisutbildning

Personliga egenskaper

 • Hög personlig integritet.
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift.
 • Förmåga att arbeta såväl i grupp som enskilt under eget ansvar.
 • Analytisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

Ansökan:

 • Personligt brev som beskriver dig som person och varför du skulle passa för tjänsten.
 • CV med civila samt militära erfarenheter och referenser.

Allmän upplysning

För anställning krävs att du är svensk medborgare samt sedan tidigare anställd inom Försvarsmakten. Placeringen innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer internationell arbetsskyldighet. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Upplysningar om tjänsten:

 • Sista datum för ansökan: 2019-01-31
 • Kallelse till intervju och tester senast 2019-02-15
 • Anställning preliminärt: snarast eller enl. överenskommelse.

Tjänsten är placerad i nivå OF1. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå anställningsintervju, fysiska tester och säkerhetsprövningsintervju.

Frågor om tjänsten kan besvaras av Skvadronsfanjunkare Mattias Johansson. Frågor om rekryteringsprocessen kan besvaras av HR-specialisten Sky Kent. Båda kan nås via Försvarsmaktens växel: 08 584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 november 2018
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan