LSS Strilbataljon rekryterar Logistikofficer (OF1)

Om tjänsten

LSS Strilbataljon rekryterar Logistikofficer (OF1)

Sökande enhet
161.strilbataljonen är ett av Försvarsmaktens och Flygvapnets krigsförband och dess huvuduppgift är luftbevakning av svenskt luftrum samt stridsledning av stridsflyg.

161.strilbataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt. Både luftoperativt och markterritoriellt. All övervakning sker i en stridsledningscentral, StriC, med hjälp av ett flertal typer av radar- och flygradiostationer - både stationära, transportabla och rörliga.

Förbandet har en spridd gruppering över hela riket med en centralt placerad ledning i Mälardalsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Logistikofficeren, tillsammans med bataljonens tekniska chef, utgör strilbataljonsstabens resurs inom funktionsområde logistik.

Vi söker en logistikofficer med huvudsaklig uppgift att planera, leda och följa upp bataljonens verksamhet inom främst förnödenhetsförsörjningsområdet, samt i varierande grad, övriga logistikområden. Logistikofficeren leder och samordnar logistiktjänsten inom bataljonen och svarar upp för funktionsområdet gentemot högre stab.

Logistikofficeren stödjer bataljonchefen i dennes bedömanden.

Logistikofficeren handlägger till sektionen inkomna ärenden och genomför uppgifter enligt sektionschefens bestämmande.

Kvalifikationer

 • Officersexamen med inriktning Logistik.
 • Relevant kompetens inom stödsystem LIFT och PRIO.
 • Goda datakunskaper inom Office-paketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • FMFYSS grundnivå.
 • B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet som logistikofficer på kompani- / eller stabsnivå.
 • Relevanta erfarenheter från markförband i flygvapnet och då särskilt radar, radio och markstridsförband.

Personliga egenskaper
För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär, är det viktigt att du är noggrann, strukturerad, kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Det är viktigt att du engagerat klarar att verka självständigt, men även klarar att arbeta i arbetsgrupp eller ledningslag. Befattningen kommer i varierande utsträckning kräva att du kan genomföra resor och tjänstgöring under fältförhållanden samt upprätthålla de fysiska kraven för insatsförbandet. I tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

 • Anställningsform Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
 • Arbetsort Bålsta.
 • Beräknat startdatum/tillträde snarast.
 • Befattningsnivå OF-1.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Upplysningar om tjänsten lämnas av Genomförande Chef på Strilbataljonstab Mj Michael Eriksson tfn 018-28 08 30 alt 072-173 38 77eller Stabschef på Strilbataljonstab Mj Manfred Johnson tfn 018-28 08 03

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustafsson, tfn 018-19 67 81
SEKO Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 61 77
SACO Borka Medjed-Hedlund, tfn 018-19 68 16

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-01-13.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 november 2018
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan