13. Säkerhetsbataljon söker stridsledare OR6-7

Om tjänsten

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet. Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer.

Just nu söker 13. Säkerhetsbataljon en stridsledare till genomförandesektionen S3 bataljonsstaben

Genomförandesektionen leder bataljonens produktions och insatsverksamhet inom ramen för bataljonchefens beslut på.

Som stridsledare är du en nyckelspelare i stora delar av bataljonens verksamhet. Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. I befattningen som stridsledare hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom underrättelse- och säkerhetstjänst.

Du är en naturlig del i operationsplaneringen och kan följa upp verksamheten på plats samt är ett stöd för sektionschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du deltar i planeringslag för bataljonens insatsverksamhet och kan verka som stridsledare vid främre ledningsplats.

Du representerar sektionen och bataljonen vid funktionsmöten inom Livgardet och mot andra enheter/myndigheter.

Du deltar i planeringen av bataljonens koordineringsorder inom kommande period och leder bataljonens produktionsverksamhet inom innevarande period.

Kvalifikationer:

Specialistofficersexamen

Meriterande kvalifikationer:

Tjänstgöring i stabsbefattning på lägst skvadron/kompani-nivå
• Erfarenhet från tjänstgöring på säkerhets/underrättelseförband inom Försvarsmakten, eller annan myndighet inom spaningstjänst, HUMINT, TECHINT eller SIGINT.
• Genomfört stabsutbildning (bataljonsstab grunder eller motsv)
• Genomfört metodutbildning underrättelsearbete vid FM UndSäkC
Genomfört nationell eller internationell insats.
• Genomfört militärpolisutbildning.
 

Personliga egenskaper:
Som stridsledare på S3 är det av stor vikt att du har god social kompetens då vi har samverkanspartners på alla nivåer inom försvarsmakten och andra myndigheter. Vidare skall du vara driven och ha förmåga att snabbt utnyttja möjligheter som uppstår. För att göra detta är det även av vikt att du är ödmjuk och kan implementera erfarenhet från enheterna på bataljonen i ditt eget arbete. Som en röd tråd i ditt arbete finns en god strukturell förmåga och viljan att utveckla verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

Ansökan:

Personligt brev som beskriver dig som person och varför du skulle passa för tjänsten.
CV med civila samt militära erfarenheter och referenser.

Allmän upplysning

För anställning krävs att du är svensk medborgare samt sedan tidigare anställd inom Försvarsmakten. Placeringen innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer internationell arbetsskyldighet. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Upplysningar om tjänsten:

Sista datum för ansökan: 2019-01-31
Kallelse till intervju och tester senast 2019-02-15
Anställning preliminärt: snarast eller enl. överenskommelse.

Tjänsten är placerad i nivå OF6-7. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå anställningsintervju, fysiska tester och säkerhetsprövningsintervju.

Frågor om tjänsten kan besvaras av sektionschef Mj Carl Magnus Olofsson. Frågor om rekryteringsprocessen kan besvaras av HR-specialisten Sky Kent. Båda kan nås via Försvarsmaktens växel: 08 584 540 00.

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 november 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan