Windows Serverspecialist

Om tjänsten


Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Du jobbar i ett team som består av 14 ansvarstagande, skickliga och trevliga kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Infrastrukturavdelningen där tjänsten är placerad förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Huvudsakliga uppgifter:
Arbetet som Windows Serverspecialist på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Du kommer bl.a. att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter.

Vidare ingår handläggande av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer:
Erfarenhet av förvaltning och tekniska lösningar i större sammanhang samt en IT-relaterad utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.

• Mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server 2016 operativsystem.
• Mycket goda kunskaper om Active Directory Domain Services.
• Mycket goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem.
• Goda kunskaper om scripting (VBscript, powershell).
• Goda kunskaper om IPsec i Windows och Active Directory Certificate Services.
• Kunskaper om Failover Clustering i Windows Server 2016.
• Kunskaper om DFS Replication.
• Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
• B körkort.

Meriterande:
• Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.
• Erfarenhet av förvaltning utav större IT-miljöer.
• Vana att arbeta processorienterat (ITIL).

Personliga egenskaper:
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort: Enköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Ola Lundberg, tfn 070-5399364,
Avdelningschef Patrik Thorsell, tfn 070-5468437.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Lena Boman,
OFR/O Håkan Larsson,
SEKO Hans Monthan,
Samtliga nås via 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 november 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan