Amfibieregementet söker IT-handläggare

Om tjänsten

Om tjänsten

Vi söker en informationsteknologihandläggare (IT-handläggare) till Amfibieregementets (Amf 1) stab. Som IT-handläggare tillhör du operationssektionen vid regementets stab vilken ansvarar för ledning och samordning av Amf 1 enheter under regementchefens mandat.

Som IT-handläggare vid (Amf 1) ska du självständigt utveckla och driva regementets IT-frågor. Du har ansvar för verksamhetsplanering, budgetering och uppföljning av IT-verksamheten. Du ska svara för att IT-driften sker i balans med verksamhetens krav och behov. Det omfattar bland annat utveckling och uppföljning, samt att aktivt agera kravställare och följa upp ärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

-    Verksamhetsplanering, budgetering och uppföljning.

-    Leda IT-verksamheten i enlighet med FM IT styrmodell och samt FM IT Process

-    Vara regementets företrädare i IT-frågor.

-    Vara telefoniansvarig vid regementet.

-    Ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare på regementet.

-    Samordna regementets IT-beställningar; datorer inkl. kringutrustning, behörigheter, programvaror.

-    Samordna regementets telefonibeställningar; fast-, mobil- och satellittelefoni.

-    Upprätta styrdokument och annan dokumentation för verksamheten.

-    Vara funktionsansvarig för lokalt IT-system. 

-    Delta och i vissa fall leda verksamhetsprojekt.

Kvalifikationer

- Utbildning i projektledning

- Flera års erfarenhet av arbete inom IT-området

- Goda pedagogiska färdigheter och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

- B-körkort (för tjänsteresor)

 Meriterande

- Kännedom om/bakgrund i Försvarsmakten

- God kännedom och erfarenhet av FM IT-system

- Kännedom om FM IT-styrmodell och FM IT-process

- Grundläggande kompetens avseende i Försvarsmakten förekommande program/applikationer

– Vana att upprätta och vidmakthålla Service Level Agreement (SLA)

 Personliga egenskaper

Du arbetar bra med andra människor, både som lagspelare och som funktionsledare. Du har har lätt att skapa kontaktytor inom organisationen. Du är bra på att kommunicera tydligt och på att motivera för att uppnå gemensamma mål. Som person är du ansvarsfull, trygg och stabil. Du hanterar förändringsarbete och ändrade förutsättningar med ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Du har analytisk förmåga och ett stort intresse för uppföljning av verksamhet. Rätt person tänker strategiskt och har ett brett och övergripande perspektiv på frågor. Slutligen ska du verka i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil med placeringsort vid Berga, Haninge kommun. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Som tjänstgörande i regementsstab förväntas du delta i gemensamma arbeten och även lösa uppgifter utanför ditt ordinarie område.

Förfrågningar om befattningen:
Robin Johansson, Operationschef tel: 076-1048624, e-post: robin.johansson@mil.se 

Fackliga representanter:
SACO-F Siv Tjernberg, tfn 010-823 30 61.
OFR-S Björn Engren, tfn 070-252 78 16.
OFR-O Rickard Benedetti, tfn 070-875 68 05.
SEKO Anders Rydberg, tfn 070-219 40 50.

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatumet har nåtts, och vi ser gärna därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 november 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan