Sjöstridsskolan söker rekrythandläggare

Om tjänsten

Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande värnpliktsutbildning, sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officers-programmet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal. Som rekrythandläggare kommer du att arbeta i ett arbetslag om ca.20 medarbetare. Din arbetsplats är belägen i Karlskrona på Vallgatan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som rekrythandläggare ansvarar du för handläggning av flera olika ärenden rörande både personaltjänst, rekrytering och yrkesvägledning för de som genomför militär grundutbildning. Även samverkan med Försvarsmaktens HR centrum (FM HRC)  och Rekryterings-myndigheten (TRM) avseende rekrytärenden gällande tex. överklagan, avskiljning och yrkesvägledning. Du kommer att arbeta självständigt, såväl som tillsammans med kompaniledning, plutonschefer och lärare men även aktivt samarbeta med yrkesvägledare vid marinens förband. Andra arbetsuppgifter är att säkerställa författningsenlig hantering vid nominering, avskiljning och kollegium vid grundutbildning samt att vara medinflytandeansvarig. Du kommer att arbeta i personaladministrativa system kopplat till värnpliktssystemet. Perioder med hög arbetsbelastning kan förekomma. 

Kvalifikationer:

 • Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Officepaket.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Önskvärt/meriterande:

 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten/militär utbildning.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem t.ex. ATLAS, Prio (SAP), VIDAR etc.
 • Erfarenhet av yrkesvägledning.Kunskaper i arbetsrätt och förvaltningsrätt.
 • Kunskaper i lagen om Totalförsvarsplikt.
 • Utbildning utbildningsadjutant.

 Personliga egenskaper:

Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ. Du är serviceinriktad, positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 Anställningen är en tillsvidareanställning 100% med 40 timmars arbetsvecka och flextidsavtal.

 Kontaktperson:

För upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du chefen för GU kompaniet, örlkn Max Johansson tel. 070-5605712. 

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel. 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel. 076-649 25 33 

Välkommen med din ansökan, med personligt brev, meritförteckning senast 2018-12-25.
Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 november 2018
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan