Ställföreträdande chef Vårdpluton på heltid till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Ställföreträdande chef Vårdpluton på heltid till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som ställföreträdande vårdplutonchef sker i nära samarbete med plutonchefen och den huvudsakliga uppgiften består i att kunna dela arbetet och ersätta denne vid frånvaro. Plutonens medarbetare är till största delen tidvis anställda och består av flera olika personalkategorier som återfinns i den civila sjukvården vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga, servicemedvetenhet och ödmjukhet. Bland den heltidsanställda personalen finns sjukvårdssoldater, sjuksköterskor och officerare som till vardags arbetar med utbildning och utveckling av sjukhuskompanierna.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att stötta plutonchefen med: rekrytering och introduktion av nyanställda, hantera PRIO för plutonens anställda, planera och utbilda i bl.a. GMU och FSU, planera plutonens vård och underhåll, planera och stödja vid övrig utbildning och övning samt genomföra sedvanliga arbetsuppgifter vid pluton.

Kvalifikationer

 • Genomförd SOU
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning (registerkontroll genomförs vid anställning)
 • Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk hälsoundersökning
 • Fysik enl Försvarsmaktens baskrav (testas vid intervju)
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska (tal och skrift)

Önskvärda meriter
Funktionsinriktning mot logistik eller sjukvård
Tidigare tjänstgöring i sjukvårdspluton motsv
Militär utlandstjänstgöring 

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Om du är en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Provanställning på sex månader tillämpas.

Nivå: OR 6-7
Typ av anställning: Tillsvidare
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar
om tjänsten: Felix Waldenström, Plutonchef, felix.waldenstrom@mil.se
om rekryteringsprocessen: Daniel Wagner, Personalsektionen, daniel.wagner@mil.se

Fackliga representanter 
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 januari 2019
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan