Västra militärregionen söker Logistikhandläggare civil (MRV) Stab/J4

Om tjänsten

VÄSTRA MILITÄRREGIONEN (MR V) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tillfälligt tjänstgörande.

Chefen för Militärregion Väst med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

Idag är MR V en del av P4 Skaraborgs Regemente men från årsskiftet 2019-2020 blir MR V en egen organisationsenhet med större ansvar, bla för Utbildningsgrupper och hemvärn inom regionen.

Vill du vara med och utveckla den nya Västra Militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig.

Vi söker nu en logistik- materielhandläggare (civil) med placering vid MRV Stab/Logistikavdelningen (J4) i Skövde.

Logistikavdelningens uppgifter består bl a av följande:

 • Ansvara för logistikledning och samordning av uthållighetsfunktionen vid insats, försvars- och totalförsvarsplanering.
 • I regionen styra och leda funktionerna försörjning/materieltjänst, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin.
 • Produktionsleda och materielförsörja stab och hemvärnsförband.

Befattningen är en civil tillsvidare anställning from 1 jan 2020. Under uppstarten 2019 hanteras tjänsten som ALVA eller som extra förstärkningsrad beroende på sökanden.

Krav:

 • B-körkort.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Erfarenhet från logistikstöd i FM
 • Kunskaper om FM materielsystem.
 • Erfarenhet av materielförsörjning i systemen LIFT och i PRIO (SAP)
 • God datavana.

Personliga egenskaper:

 • Är social och har lätt för att samarbeta internt och externt.
 • Strukturerad med god förmåga att se helhetsperspektiv.
 • Serviceinriktad med förmåga och vilja att leverera stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde:          Snarast enligt överenskommelse.

 

Kontakt:            Vill du veta mer om befattningen kontakta Logistikchef (C J4), mj Tomas Hansson

0500-46 50 00 vx alt tomas.hansson@mil.se

Fackliga representanter:       

OFR/O Niclas Schöld, SACO/F Charlotta Edman, OFR/S Helena Astanius, SEKO Lola Jansson

Tel: 0500-465000 (vx)

Sista datum för ansökan:                                     2019-01-31

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 november 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan