Systemresursledare Flygbasmateriel

Om tjänsten

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? Är du en person som tycker om teknik, utmaningar och att lösa problem? Då är du den vi söker. Hkpflj är ett förband som ständigt är på rätt väg och då är du en nyckelperson för att förbandet har FBM i rätt tid, på rätt plats, i rätt mängd och i rätt status för att lösa sina uppgifter. Tillsammans skapar vi förmåga att genomföra verksamhetsuppdrag och insatser inom och utanför Sverige.

Arbetsuppgifter
Du är placerad på A4 i flottiljstaben och leder materielplanering och redovisning av FBM inom Hkpflj. Du stödjer hkpskv och basenh materielhandläggare och är den som fördelar resurser avseende FBM mellan Hkpflj verksamhetsorter i samverkan med FSS. En viktig uppgift är att stödja Hkpflj vid övningar och insatser.

Du handlägger Hkpflj materielärenden gentemot TVK/TVA i samverkan med logistikhandläggaren på A4 och är den som sammanhåller införande av ny FBM samt ger ut bestämmelser för lokal driftsättning på densamma.

Du svarar för att följa upp den övergripande underhållsbevakningen, att rätt kvalitet på materielen upprätthålls och du ansvarar även för uppföljning av TO.

Du deltar i utveckling av materielhantering och logistik vid Hkpflj samt deltar i centrala brukarmöten. Du stödjer C A4 i utredningsarbete och avvikelsehantering.

Vid införande, vidmakthållande och avveckling av FBM stödjer du HKV och TVK/TVA i samverkan med LSS, LogE och FMV.

 • Leder materielplanering och redovisning av FBM inom Hkpflj.
 • Stödjer hkpskv, FFS och basenh materielhandläggare.
 • Stödjer fördelning och krigsplacering av FBM inom Hkpflj.
 • Handlägger materielbeställningar.
 • Sammanhåller införande av ny FBM inom Hkpflj.
 • Ger ut bestämmelser för lokal driftsättning av ny FBM inom Hkpflj.
 • Ansvarar uppföljning av TO.
 • Samverkar med TVK/TVA, LSS, LogE och FMV.

Kvalifikationer

 • OF2/OR 8 i teknisk tjänst.
 • B-körkort.
 • Utbildad på FM datasystem PRIO, LIFT, GDU, FENIX.

 Meriterande kvalifikationer

 • Flygmaterielteknisk tjänst.
 • Arbetat med flygbasmateriel.
 • Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning flygmateriel- och basmaterieltjänst vid övningsverksamhet och insatser, både inom och utanför Sverige.
 • Innehaft logistikbefattning på förbandsnivå skvadron/kompani.
 • Nationell/Internationell logistikutbildning.
 • C-körkort.

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och söker alltid lösningar.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Upplysningar om tjänsten
Lämnas av Ulrik Persson, C A4 eller Stefan Kåhlin, Logistikchef Hkpflj, 013-28 30 00.
Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av AnnSophie Brezèn, FM HRC,0729-93 35 97.

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström, 013-28 30 00.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Arbetsort: Linköping. Beräknat tillträde: 2019-04-01.
Befattningsnivå: OR8. Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

A4 på Helikopterflottiljstaben
Består av ca 25 personer och leder Hkpflj logistik såsom Förnödenhetsförsörjning, Teknisk tjänst, Flygunderhållstjänst, Transporttjänst, Försvarsmedicin, Infrastruktur och Yttre miljö.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 november 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan