Civil utbildare aggregat och strömförsörjning

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2018 anställa 50 nya medarbetare. Vill du vara en del av vårt team? Välkommen med din ansökan!

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten. Vid FMTS Luftsystemavdelning genomförs teknisk utbildning på samtliga i Försvarsmakten förekommande luftfartyg med tillhörande aggregat och strömförsörjningsutrustning. Det är vid Luftsystemavdelningen du kommer att arbeta.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består av att vara utbildare, både teoretiskt och praktiskt, inom områdena aggregat och strömförsörjning mot flygsystem. Undervisningen sker i huvudsak på svenska men även undantagsvis på engelska. Inför arbetet som utbildare kommer du att erhålla internutbildning på den materiel som är knuten mot de system som berör utbildningsområdet.

Kvalifikationer
- Goda kunskaper inom el och mekanik både teoretiskt och praktiskt.
- God förmåga i det svenska språket, både i tal och i skrift.
- Körkort lägst klass B.

Meriterande
- Goda kunskaper i engelska.
- Kunskaper om aggregat och strömförsörjning som används inom Försvarsmakten.
- Körkort för tung transport.
- Kunskap om stödsystem inom teknisk tjänst och planering.
- Erfarenhet som utbildare/lärare.
- Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du skall ha en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning. Tillträde enligt överenskommelse  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten och utbildning förekommer i internationell miljö.

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Roger Hansson på tel 035-2662363

Fackliga representanter (nås via växel 035-266 2000)
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson


Välkommen med din ansökan senast 2019-01-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 december 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan