Handläggare IT till Ledningsregementet i Enköping

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

LedR Regstab J6 stödjer C Ledningsregementet, med direkt underställda chefer/förband, inom sakområdet ledningsstödsystem (IT och samband) syftande till att effektivt kunna leda verksamheten.

Handläggare IT (HL IT) utgör ett stöd till samtliga anställda vid regementet och utgör kontakt mot Försvarsmaktens IT- och Tele driftorganisation, sammantaget ställer detta krav på god verksamhets- och IS/ITkunskap.

HL IT utgör förbandets beställarkomptens och handlägger, administrerar och avropar IS/IT- och telefonibeställningar.

HL IT ska kunna fungera som kontaktyta mellan verksamheten och sakområde IS/IT. I detta inkluderas att omsätta verksamhetens behov till beställningsbara krav på IT-tjänster. Det innebär också att omsätta regler, riktlinjer och förändringar för sakområdet till tillämpbara handlingsregler för den egna verksamheten. HL IT ska kunna ansvara för kostnadsuppföljning.

HL IT ska kunna utgöra webredaktör med fokus på utveckling av tjänster på Intranätet.

HL IT ska slutligen kunna handlägga remisser och ärenden.

Formella krav:

Gymnasieutbildning inom IT-området.

God vana att hantera och följa upp IS/IT- och telefonibeställningar inom en myndighet alternativt större företag.

God social, pedagogisk- och kommunikativ förmåga. Erfarenhet av att planera och genomföra utbildning.

Har god förmåga att strukturera sitt arbete.

Individen ska kunna krigsplaceras inom befattningen.

B-körkort

Önskavärda kvalifikationer:

Har god verksamhets- och IT-kunskap gällande Försvarsmakten samt kunskap inom myndigheten förekommande IS/IT system.

Är förtrogen med formella processer och regler för IS/IT-området inom Försvarsmakten.

Har erfarenhet/kunskap inom militära ledningsstödsystem.

Har erfarenhet av arbete vid militär stab.

Har kunskap inom sharepoint.

Personliga egenskaper:

För att trivas som HL IT är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk, strukturerad och har god uthållighet. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:

Befattningen: Är en civil befattning. Anställningen medför krigsplacering. Anställningen kan innebära tjänstgöring utomlands.

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning om 6 månader.

Arbetsorten: Enköping.

Tjänstgöringsgrad: Heltid.

Lön efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: C J6, Övlt Martin Nylander på telefon 070-2592960.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR Therese Karlsson, 0709-248779. Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt.

Fackliga representanter:

Nås via växelnummer 0171-15 70 00

ORF/O, OF Enköping – Magnus Johansson

SACO-F – Carl-Johan Pettersson

SEKO-F - Lars Lindell

OFR/S – Inge Bäcklin

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Beräknat tillträde:

Omgående eller enligt överenskommelse.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 november 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan