SAP-specialister, Stockholm/Enköping

Om tjänsten

Gör skillnad – samtidigt som du gör det du är bäst på

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Din roll blir en viktig del inom logistiksektionen på Systemförvaltningsenheten. Logistik sektionen består av 39 personer med en dynamisk mix av kollegor med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har en bred kompetens på både en funktionell- och teknisk nivå som vi dagligen delar med oss av i teamet.

Du och dina kollegor ansvarar för att förvalta Försvarsmaktens SAP-lösning inom logistikområdet. Lösningen är omfattande och består bl a av Försäljning/Uthyrning, Upphandling/Inköp, Internhandel, Transport samt Materiel och förnödenhetsprocesser, Materialavveckling, Materialunderhåll och Avvikelsehantering. Den har även kopplingar mot ekonomi och HR.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande vilket innebär allt ifrån; förbättringar, uppgradering av systemet, årsrutiner, felrättningar, förbereda och genomföra förstudier, implementationer samt arbete i projektform.
Ditt kontaktnät blir omfattande eftersom du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester för stora delar av Försvarsmaktens logistiklösning.


Vad du kommer till:

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har två år eller flera år av dokumenterad arbetslivserfarenhet av konfigurering och/eller utveckling i SAP inom logistikområdet. Du vill vidare i din utveckling inom SAP.

Intresse av att lära sig mer om samt meriterande:
dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP logistik, framför allt materiel och förnödenhetsprocesser, materialunderhåll.
medverkat i ett/flera SAP implementationsprojekt
högskole­utbildning inom logistik alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig
 

Som person känner du igen i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Sökord: SAP, Logistik, GTS, systemförvaltning, DFPS
 

Övrigt
Logistiksektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm. Vi undersöker möjligheten till arbetsplats i Enköping från anställningens början eller eventuell ersättning för resor till Stockholm fram till flytt till omlokaliseringen till Enköping är genomförd.

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-11.

Vill Du veta mer om befattningen är Du välkommen att kontakta sektionschef Victor Herrera, 073-329 36 50. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta handläggare HR Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid SFE är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 november 2018
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan