Teletekniker inom Transmission och Telenät

Om tjänsten


Vi söker nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Boden, Telesektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet består huvudsakligen av arbete med förebyggande- och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens lednings och kommunikationsinfrastruktur. Projektering och utbyggnad av transmissionsnät är en viktig del av befattningen.
Installation och konfigurering av ändutrustning samt omkoppling av trafik.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norrland vilket medför resor i tjänsten. En stor del av arbetet genomförs självständigt vilket ställer krav på dig som person.
Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.

Kvalifikationer:
• För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
• Tjänsten kräver god fysik.
• Godkänd läkarundersökning.
• Körkort lägst B.
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
• För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana).

Personliga egenskaper:
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, god samarbetsförmåga, serviceinriktad, har en teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i befintligt arbetslag.

Meriterande:
• Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens, lednings- och sambandsinfrastruktur med huvudinriktning optoförbindelser.
• Erfarenhet och certifiering på fibersvetsning samt mätning.
• Grundläggande militär utbildning.
• Eftergymnasial utbildning inom Tele/It.
• Elbehörighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation samt delta i utbildningar och övningar.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Peter Nilsson, tfn 070-510 38 84,
Sektionschef Kenneth Pavval, tfn 070-645 23 14.

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
SEKO-F Hans Monthan,
OFR/O Anders Wallinder,
Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 november 2018
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-12-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan