Stabsofficer till FMLOG stab

Om tjänsten

Ledningsstöd är den del av FMLOG Stab som utgör ett direkt stöd till Chefen FMLOG och stabschefen (SC). Arbetet präglas av förutseende, stöd till ledningen, samt uppföljning enligt utgivna uppgifter (lagar och förordningar) men också hantering av uppkomna prioriterade frågor.

Som stabsofficer/kommendant består arbetet av stöd till SC löpande styrning och uppföljning av staben och övriga FMLOG. Kommendantrollen innebär stöd till av SC prioriterade möten, i första hand externa sådana.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bereda underlag för stabschefens styrning och uppföljning, till exempel lägesrapporter och daglistor.
 • Praktisk samordning av, i första hand av externa, möten vid FMLOG stab.
 • Samordna stabens lokalärenden mot fastighetsägare och fortverket.

 

Kvalifikationer

 • Genomgången officersutbildning.
 • Tidigare tjänstgöring i militär stab.
 • Lätt att uttrycka sig, både i tal och i skrift.
 • Körkort för personbil (B-körkort).

Meriterande kvilifkationer

 • Utbildning i militärt stabsarbete.
 • Goda kunskaper i engelska språket, både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper

Den person vi söker bör ha god pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, konstruktivt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Stabschefen Toni Holmberg, 070-870 22 79 eller Kommunikationschefen Eva-Pia Sandstedt, 070-573 95 57. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Julia Wahlgren, 0721-888 040.

 

Övrigt

Befattning är placerad på FMLOG stab som för närvarande är grupperad i Stockholm.

Arbetet innebär resor och att obekväm arbetstid kan förekomma.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tjänsten innebär krigsplacering i Försvarsmakten och har krav på VB-tjänst

 

Sista ansökningsdatum är 2018-12-31.  

 

Fackliga företrädare:

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 november 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan