Avdelningschef Logistikberedningen

Om tjänsten

FMTIS Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband söker avdelningschef Logistikberedningen. Logistikberedningen är en avdelning som lyder under Chef Logistikenhet. Logistikenheten upprättas i Arboga 2019-01-01. Vi vänder oss till alla som jobbar eller vill jobba i en Försvarsmakt som är under utveckling.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

Under C LogE leda beredning, planering, samverkan samt uppföljning av uppkomna behov och svarar för rapportering under genomförandeår enligt TVK (Teknik och vidmakthållande kontor) anvisningar, uppgiften skall lösas i samtliga beredskapsnivåer (fred, kris och krig)

Leda detaljplanering av logistikstödet kommande verksamhetsår

Leda beredning och samordning av logistikstödet inom garnison i fred, kris och krig på taktisk nivå.

Sammanhållande för framtagande av garnisonens logistiklägesbild

 

Kvalifikationer

Arbetat i chefsbefattning inom logistikfunktion

Stor erfarenhet inom FM logistik, materielförsörjning och materielunderhållssystem

 

Utbildning/kompetens:

 

Genomfört utbildning till major som yrkesofficer (OF3) (alternativt officer på
annan nivå med beprövad erfarenhet av ledning av förnödenhetsförsörjning)

Logistikutbildad, inom förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet

Vara väl förtrogen med stabsarbetsmetodik

Väl förtrogen med FM materielprocesser och materielredovisande system

Sökande kan tidigare tjänstgjort som yrkesofficer enligt kvalifikationer ovan.

Du ska vara självgående och strukturerad samt ha förmåga att se helheten. Du har engagemanget för att utveckla dig själv och organisationen mot ställda mål. Vidare har du goda ledaregenskaper Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM).

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-07

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Kapten Klas Jansson tel
019-39 35 79, klas.jansson@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Mika Laitanen, OFR/S Martin Sparr , OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 november 2018
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan