Logistikofficer OF 1

Om tjänsten

Logistikofficer

Logistikofficeren är placerad i Logistik- och Ledningssystemsektionen (S4/6) vid 3.helikopterskvadron stab. Förutom skvadronschef, ställföreträdare och stabschef består skvadronsstaben av ett trettiotal medarbetare, varav ca 8 stycken är placerade vid S4/6.

3.hkpskv är en del av Helikopterflottiljen (Hkpflj). Förutom i Ronneby, är Hkpflj lokaliserad till Luleå och Linköping.

3.hkpskv är lokaliserad till Ronneby flygplats/ F 17. Skvadronen består idag av ca 150 medarbetare och är organiserad i en skvadronsstab, två helikopterdivisioner, två flygunderhållskompanier samt ett materielkompani.

3.hkpskvadron har i uppgift att upprätta ett sjöoperativt helikopterförband för insats såväl nationellt som internationellt. Vår samverkan med Marinen skiljer sig mot de andra helikopterskvadronerna. Staben är skvadronschefens stabsresurs för planering och ledning av skvadronen. Ur staben bemannas ledningsfunktioner när vi åker på insats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikofficer stödjer skvadronen inom följande områden:
Handlägger uppgifter inom förnödenhetsförsörjning, materielhantering inklusive materielplanering och förvaltning.
Stödjer utveckling och upprättandet av allmänna styrningar av förnödenhetsförsörjning och materielhantering inom skvadronen.
Handlägger uppgifter inom IFTEX, BVKF och transport av farligt gods.
Handlägger logistikuppgifter inom ramen för Hkpflj mobiliserings- och insatsplan.

Kvalifikationer
OF 1 (Ny eller motsv äldre utb mot lt alt kn)
Lämplig Logistikutbildning
B-körkort
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Skall klara FM Fysiska baskrav samt till förbandets hörande tilläggskrav

Meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av förnödenhetsförsörjning och materieltjänst vid övningsverksamhet och insatser.
Utbildning i ammunitions- och drivmedelshantering.
Innehaft logistikbefattning på förbandsnivå skvadron/kompani.
C-körkort
Goda kunskaper i PRIO samt LIFT

Personliga egenskaper

Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att Du fungerar väl under press. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Ronneby.
Beräknat startdatum/tillträde: enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF1

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av C S4/6; kn Peter Rihs (0708-99 2375) eller Stabschefen; major Henrik Fridolfsson (0708-924 076)

Fackliga representanter

Officersförbundet: Hans Lundgren 0457472361

Ansök senast 2019-02-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för befattningen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 december 2018
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan