Säkerhetshandläggare med inriktning RK och SUA till FMLOG stab

Om tjänsten

Befattningen som säkerhetshandläggare med inriktning registerkontroll och säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) är placerad vid FMLOG säkerhets- och ledningssystemsavdelning. Avdelningen har som uppgift att ansvara för interna säkerhets- och ledningssystemsfrågor för FMLOG organisation och verksamhet, med säkerhetsskydd vad avser personal, informationssäkerhet, IT-säkerhet, signalskydd mm samt ledningssystemfrågor.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Handlägga förekommande frågor inom RK och SUA-området där myndigheten är ålagd att följa säkerhetsskyddslag, säkerhetsskyddsförordning och föreskrifter. Arbetet innebär verksamhet inom myndigheten men även mot SUA-företag.

 

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Yrkeserfarenhet av säkerhetstjänst inom Försvarsmakten
 • Kunskap om regelverk för säkerhetstjänst
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • God vana att arbeta i systemet ISUS
 • God kunskap av RK Rutinen

 

Meriterande

 • Kunskap om processer och roller vid säkerhetsskyddad upphandling
 • Utbildningar inom säkerhetstjänst
 • Utbildning inom SUA
 • Erfarenhet av administrativa IT-system

 

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak självständigt processande av stora mängder information. Tjänsten förutsätter dock även en god förmåga att arbeta i grupp. Vidare kräver arbetet mycket god förmåga till muntlig och skriftlig presentation samt kapacitet att växla mellan långsiktigt arbete och korta tidsförhållanden. En del av arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom Försvarsmakten vilket ställer krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer. Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och hög integritet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Arbetet kan kräva resor i tjänsten såväl inom som utom riket.

Tjänsten är tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

Placeringsort: Stockholm.

 

Välkommen med din ansökan senast den 2019-01-06.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt. 

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för säkerhets- och ledningssystemsavdelningen, Jörgen Edin, på telefon 08-514 391 60. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Julia Wahlgren, 0721-888 040.

 

Mer information om villkoren att jobba inom Försvarsmakten lämnas vid anställningsintervju. Besök även gärna vår hemsida: www.forsvarsmakten.se

 

Fackliga representanter

SACO: Bengt Rainer

SEKO: Hans Monthan

Officersförbundet: Lars Olsson

Försvarsförbundet: Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 december 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan