Funktionschef för planeringslaget vid Högkvarterets säkerhetssektion

Om tjänsten

HKV AVD SÄK ansvarar för säkerhetstjänsten vid Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Arbetsområdet indelas i säkerhetsskyddstjänst, säkerhetsunderrättelsetjänst och signalskyddstjänst. Som funktionschef för planeringslaget lyder du under säkerhetschefen och leder det långsikta arbetet med säkerhetsplanering, vilket innebär att bland annat analysera säkerhetskänslig verksamhet. Tillsammans med genomförandelaget leder du och planerar samt genomför lämpliga säkerhetsskyddsåtgärder.

Arbetsuppgifter

Du arbetsleder medarbetare avseende säkerhetsprövning, utbildning, internkontroll av HKV säkerhetstjänst och säkerhetsskyddsavtal m.m. I dina arbetsuppgifter ingår också att utarbeta underlag för rutiner och direktiv inom eget funktionsområde.

Kvalifikationer

 • Hög förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda personal
 • Dokumenterad erfarenhet av arbetsuppgifter inom säkerhetstjänst
 • God analytisk förmåga
 • Hög integritet och säkerhetsmedvetenhet

Meriterande

 • Tjänstgöring vid militär regional stab eller motsvarande
 • Erfarenhet från säkerhetstjänst inom Försvarsmakten, Polisen, MSB eller Säpo
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet
 • Minst ett par års erfarenhet av säkerhetsarbete inom offentlig verksamhet
 • Vana att leda och genomföra risk-och säkerhetsanalyser
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker en lagspelare som är pålitlig, noggrann med hög personlig integritet och innehar ett gott säkerhetsmedvetande. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda verksamhet och att ha en positiv attityd till att stödja medarbetare i deras säkerhetsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Du är välkommen med din ansökan senast 2019-01-10. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

Placering i befattning sker först efter godkänd säkerhetsprövning

Tillträde enligt överenskommelse

Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm

Tjänsten avser tillsvidareanställning med en provanställning om 6 månader.

 

Förfrågningar om tjänsten

Kontakta rekryterande chef Claes Nareus. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR generalist Marie Mattsson. Båda nås via växeln på 08-788 75 00

Fackliga representanter
OFR/O, Arne Nilsson
OFR/S, Pia Almström
SACO Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 december 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan