Medicinteknisk Ingenjör

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Försvarsmaktens sjukvårdssystem inom det medicintekniska området. Du är certifierad medicinsk ingenjör (eller uppfyller kraven för certifiering).

Befattningen är placerad i Göteborg vid Försvarsmedicincentrum och arbetsleds av Utvecklingschefen för försvarsmedicin.
Utvecklingschefen ansvarar för samordning av forskning och utveckling inom försvarsmedicin.
Försvarsmedicin är ett samlingsbegrepp för all verksamhet som bedrivs inom Försvarsmakten inom områdena hälso- och sjukvård, preventiv medicin och medicinsk underrättelsetjänst.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att bidra med medicinteknisk kompetens inom hela det försvarsmedicinska området. Arbetet innebär att delta i utveckling och vidmakthållande av Försvarsmaktens sjukvårdssystem.

 I arbetsuppgifterna ingår att;

 • vara drivkraft för och representera det medicintekniska området inom Försvarsmakten.
 • stödja FMV (Försvarets Materielverk) med medicinteknisk kompetens vid upphandlingar, utredningar samt i underhållsfrågor.
 • följa den nationella och internationella utvecklingen inom det medicintekniska området.
 • aktivt bevaka vad myndigheter, tillverkare och standarder föreskriver eller rekommenderar om användning av medicinteknisk utrustning.
 • medverka vid framtagning av kvalitetsdokument som sakkunnig avseende lagar, förordningar och föreskrifter gällande medicintekniska produkter.

 

Krav:

 • Högskoleingenjör (med inriktning mot medicinsk teknik) eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
 • Uppfylla MTF krav för certifiering till medicinsk ingenjör.
 • B-körkort

 

Meriterande:

 • Mångårig erfarenhet av arbete med medicinsk teknik vid större vårdgivare.
 • Erfarenhet av flera produktområden inom medicinsk teknik
 • Erfarenhet av planering, projektering och upphandling inom medicinsk teknik.

 

Personliga egenskaper:

Vi värdesätter god analytisk förmåga samt att du har ett strukturerat arbetssätt och har lätt att kommunicera både i tal och skrift.
Vi fäster stor vikt på dina personliga egenskaper såsom engagemang, initiativ- och samarbetsförmåga samt ditt ansvar och omdöme, eftersom den största delen av arbetet sker i nära samarbete med andra professioner.

 

Upplysningar:
Du är välkommen att kontakta:

Sektionsschefen, major Krister Jakobsson krister.jakobsson@mil.se  070-225 83 97.
Medicinteknisk ingenjör, Jens Lönnblad, jens.lonnblad@mil.se, 070-836 07 62.

 

Fackliga representanter: (nås via växel 031-692000)

SEKO           Lars Landén
SACO           Anders Jonsson
OFR/O          Jonas Rynner
OFR/S          Elisabeth Ståhl

Övrigt:

Tillsvidareanställning. Provanställning kan bli aktuell. Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetetsort; Försvarsmedicincentrum. Käringberget. Göteborg.
Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-31.
Ansökan sker digitalt via http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigatjanster/


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 december 2018
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2019-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan