SAP Applikationsspecialist (FI/CO/PS)

Om tjänsten

 

Vill du bidra i utvecklingen av Försvarsmakten och arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Som applikationsspecialist hos oss på Ekonomistyrning sektionen kommer du att bli en nyckelspelare inom utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens SAP-lösning. Sektionen består av ca 20 personer med en dynamisk mix av kollegor med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens på funktionell- och teknisk nivå som vi dagligen delar med oss av i teamet. Vi ingår i Systemförvaltningsenheten (SFE) och arbetar nära våra kollegor på logistik, teknik, integration och HR vilket underlättar arbetet med utveckling och felsökning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du och dina kollegor ansvarar för att förvalta och vidareutveckla Försvarsmaktens SAP-lösning inom ekonomiprocesserna där vi arbetar med teknisk och funktionell systemförvaltning. Lösningen är omfattande och består bl.a. av huvudbok, anläggningar, projekt, kund-/leverantörsreskontra samt anslag. Förmågan att förstå hur angränsande moduler som SD, MM, SRM inom logistik samt DFPS och HR fungerar och påverkar redovisning och controlling är nödvändigt.

Ditt kontaktnät blir viktigt och omfattande eftersom du kommer att arbeta med kravinhämtning, analys, design, konfigurering och tester som spänner över flera SAP- funktionella områden.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har fem år eller fler av dokumenterad arbetslivserfarenhet av konfigurering och utveckling i SAP eller motsvarande integrerat affärssystem. Du vill bidra med din kompetens i en roll som funktionell resurs mellan teknik och verksamhet.

Kvalifikationer:

 • Akademisk examen, civilekonom, systemvetare eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som konsult eller kvalificerad användare inom SAP-modulerna FI och CO

Meriterande:

 • Har du kunskap inom andra SAP moduler som angränsar till ekonomi är det mycket meriterande
 • Det är även meriterande om du har erfarenhet från annan statlig myndighet
   

Personliga egenskaper:

Engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Övrig information:
Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker också att det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har därför möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Ekonomistyrning-sektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm. Vi undersöker möjligheten till arbetsplats i Enköping från anställningens början eller eventuell ersättning för resor till Stockholm fram till omlokaliseringen till Enköping är genomförd.

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm/Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-11.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Magnus Berglind 076-634 78 49. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta handläggare HR Tomas Albinsson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid SFE är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 december 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-01-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan